Annons

Internationellt efterlyst kvinna anhållen

Polisen i Kronoberg har gripit en internationell efterlyst person. Vad personen är misstänkt för berättar inte polisen.
Kronoberg • Publicerad 22 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Personen är en kvinna som kunde gripas i samband med kontroll av en bil sydväst om Växjö på måndagskvällen.

– Det var en polispatrull som fick upp spår på de här och följde efter. Då hoppade tre personer ur bilen och sprang till skogs, säger Magnus Rosholm, inre befäl vid polisen.

Annons

Kvinnan som är internationellt efterlyst kunde gripas i bilen.

En stor polisinsats sökte efter de andra personerna under kvällen och natten. Bland annat sökte polisen med flera hundpatruller i området och tågtrafiken mellan Diö och Vislanda stoppades helt under ungefär en timme.

– Vi beslöt oss för att stoppa trafiken för att det inte skulle hända en olycka när det är mörkt ute, säger Magnus Rosholm.

Vid 01.30 kunde polisen dock meddela att alla tre som sprang iväg har hittats och att en av dem, en kvinna, har gripits. Bilen de färdades i är tagen i beslag.

Vad kan du berätta om den efterlysta kvinnan?

– Det finns en europeisk arresteringsorder på henne, säger Magnus Rosholm.

Vad de två gripna är misstänkta för vill Magnus Rosholm dock inte gå in på utan hänvisar till att ärendet hör till polisen i Norge.

– Vi kommer ta kontakt med åklagare och försöka få dem anhållna. Sedan får vi vidta utredningsåtgärder under morgondagen, säger han under natten.

Polisen kommer ordna med transport för de misstänkta till Norge där de kommer höras vidare. Under natten anhölls båda kvinnorna av åklagare.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons