Annons

Inbrottsräd i helgen – två misstänkta gripna

Två män greps efter ett inbrott i Emmaboda kyrka på söndagskvällen. Det har anmälts ytterligare minst fem inbrott efter helgen.
Emmaboda • Publicerad 6 maj 2019
Emmaboda kyrka
Emmaboda kyrkaFoto: Karin Asmundsson

Runt 21-tiden på söndagskvällen fick polisen in ett larm om inbrott i Emmaboda kyrka. Larmet hade gått i Emmaboda kyrka och på platsen kunde man se att någon hade brutit sig in via bakdörren. Ett vittne såg två män när de sprang från kyrkan och polisen kunde gripa dem på Torggatan i Emmaboda. Männen är båda i 20-årsåldern och anhölls under måndagen.

Det är ännu oklart om något är stulet från kyrkan.

Annons

En av männen kan koppas till ett tidigare inbrott i ett garage, enligt polisen. I samband med gripandet av männen upptäckte polisen att den ene bar på sig en annan persons pass.

– Den personen har tidigare under kvällen haft inbrott i sitt garage men inte hunnit anmäla det, säger Katarina Brandt, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.

Utöver inbrott misstänks mannen för häleri samt brott mot knivlagen då han även hade på sig två knivar och en skruvmejsel.

Utöver kyrk- och garageinbrottet, anmäldes ytterligare fem inbrott i Emmabodatrakten efter helgen.

Långasjö hembygdsförening och vandrarhemmet på samma ort anmälde varsitt inbrott. Hembygdsföreningen blev av med sin växelkassa, 500 kronor i kontanter, medan inget saknades på vandrarhemmet. En kommunal förvaltning i Emmaboda fick stängslet till sitt område uppklippt i helgen, en inget stulet. Även Mundekulla retreat och Emmaboda IS har anmält varsitt inbrott. Ett hänglås var sönderslaget och någon hade tagit sig in på vinden på Emmaboda IP. På Mundekulla retreat hade någon tagit sig in i en av byggnaderna och letat igenom skåp. Inget anmäldes stulet.

Polisen kunde inte säga om de båda anhållna även var misstänkta för de ytterligare fem inbrotten på måndagseftermiddagen.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons