Annons

Ikea varslar i Sverige – Älmhult drabbas

Ikea-gruppen, som driver majoriteten av varuhusen, varslar 150 personer.
Älmhult • Publicerad 3 maj 2018

Det handlar om uppsägningar i Sverige, Nederländerna och Belgien.

I Sverige berörs 90 tjänster i Malmö, 10 i Helsingborg och 10 i Älmhult.

Annons

– Det här har inte varit ett enkelt beslut eftersom våra medarbetare är en viktig del av vår framgång. Vi kommer hantera denna situation i linje med våra värderingaroch stötta alla berörda medarbetare. Vi är i nära dialog med facket för att hitta den bästa lösningen för varje medarbetare, säger Tolga Öncü, Retail Manger, Ikea-gruppen i ett pressmeddelande.

Anledningen är en omorganisation av globala supportorganisationer.

– Det här har inte varit ett enkelt beslut, vi är i en förändringsfas och det kräver att vi gör saker på ett nytt sätt. Våra medarbetare är en viktig del av vår framgång. För att stärka Ikeakoncernens position behöver organisationen och beslutsvägarna bli enklare och smidigare. Detta för att kunna möta kundernas behov och förväntningar på oss idag och i framtiden, exempelvis genom etablering i stadskärnor, mer relevanta serviceerbjudande och ett unikt digitalt möte. Vår ambition är att fortsätta att växa och utvecklas, det kräver en hållbar utveckling med våra kunder och medarbetare i fokus. Det kräver investeringar men också några svåra beslut, varav detta är ett, säger Cecilia Stenberg på pressavdelningen.

Hon vill inte utveckla vilka tjänster som berörs eller hur omorganisationen kommer att se ut.

På vilket sätt ska ni ställa om organisationen?

– På olika sätt. Genom etablering i stadskärnor, ett mer relevant serviceerbjudande och kunna jobba ännu mer med det digitala mötet där kunderna befinner sig.

Ska man tolka detta som uppsägningarna är en del av omställningen till att satsa mer på den digitala affären?

– Bland annat, skulle jag säga. Det handlar om fler saker än så. Vi ställer om hela Ikeakoncernens position, säger Stenberg.

Peter OttossonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons