Annons

Hund fick tag i överfallslarm – orsakade utryckning

Växjö • Publicerad 13 september 2018

Flera polispatruller ryckte ut till en företagare i Växjö sedan de fått flera larm om ett pågående överfall. Men det var näringsidkarens hund som kommit över det bärbara larmet och lekte. ”Överfallslarmet fungerade precis som det skall” var polisens egen lakoniska kommentar.

Det var under torsdagsmorgonen som polisens ledningscentral tog emot överfallslarmet sedan någon tryckt åtskilliga gånger på larmknappen.

Annons

Det tydde på fara och färde och polisen beordrade flera patruller till platsen.

Men väl där visade det sig att ”överfallet” snarare vara riktat mot själva det bärbara larmet. Det var näringsidkarens hund som fått fatt i det och sprang runt i trädgården med Växjöföretagaren efter sig.

Huruvida polispatrullerna jagade fatt på den busiga jycken förtäljer inte anmälan men patrullerna kunde i alla fall lämna platsen utan att gripa någon.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons