Het sportlördag: Här följer du matcherna

Kalmar län Artikeln publicerades
Det är inte bara KFF som är ute på hal is på lördagen. Det är även FBC Kalmarsund, som slirar i tabellen. Mer hemtama på halt underlag är våra hockeylag – IKO, Vikings och Kalmar HC spelar allihop viktiga matcher på lördagen.
Det är inte bara KFF som är ute på hal is på lördagen. Det är även FBC Kalmarsund, som slirar i tabellen. Mer hemtama på halt underlag är våra hockeylag – IKO, Vikings och Kalmar HC spelar allihop viktiga matcher på lördagen.

Det är inte bara Kalmar FF är i elden på lördagen. Vi liverapporterar även från tre andra matcher: IK Oskarshamn borta mot HV71 i SHL, hockeyderbyt i ettan mellan Nybro Vikings och Kalmar HC och SSL-innebandyn mellan FBC Kalmarsund och Sirius.

12.00: Sirius–KFF, allsvenskan, fotboll

Det är nu det ska avgöras. Allsvenskt kontrakt, kval eller raka vägen ner i superettan? Kalmar FF kommer från en turbulent vecka och måste nu fokusera om. Vi liverapporterar redan en timme före matchstart i Uppsala och mötet med Sirius på Studenternas IP. Sportens Daniel Bogefors och Lasse Hansson är på plats och liverapporterar.

15.00: HV71–IKO, SHL, ishockey

IK Oskarshamn har börjat plocka poäng i SHL igen och på lördagen finns det nya chanser till det. Då väntar Smålandsderby i Jönköping mot HV71, som har svajat mot slutet med två raka förluster. Senast lagen möttes vann HV71 på 3–2 i sudden death. Hur går det i dag? Sportens Samuel Slättman ger dig liverapporterna från matchen.

16.00: Nybro Vikings–Kalmar HC, hockeyettan

Tabelltvåan Nybro Vikings vill befästa sin position som topplag i hockeyettans södra serie. Tabellfemman Kalmar HC vill vinna mark på sin lokala konkurrent. Det är än en gång upplagt för ett hett derby – denna gång i Nybro. Sportens Jesper Hallberg är på plats och liverapporterar.

17.00: FBC Kalmarsund–Sirius, SSL, innebandy

Tre raka förluster – det är nu det ska vända för tabellfemman FBC Kalmarsund om de vill haka på i tabelltoppen. På lördagsmenyn: nästjumbon Sirius i Kalmar sportcenter. Sportens Simon Tengberg ger dig liverapporter från matchen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.