Annons

Här är nattens rubriker

Publicerad 8 augusti 2017

Kalmar

Inget att rapportera om i nuläget.

Annons

<br>

Kronoberg

Lugnt även i grannlänet.

<br>

Östergötland

Två pojkar åtalas för att ha våldtagit en minderårig flicka vid en lekpark i Östergötland i höstas. Flickan, som var under 15 år, utsattes för flera övergrepp, skriver Norrköpings Tidningar.

Samma minderåriga pojkar åtalas också för ett inbrott i en kommunal skola i november förra året där de stal ett kassaskåp värt nästan 6000 kronor. Inbrottet gjordes tillsammans med en 20-årig man och samtliga åtalas nu för stölden samt skadegörelse på skolan. TT

<br>

USA

Ytterligare ett offer för 11 september-attackerna mot World Trade Center i New York har identifierats, efter nära 16 år. Det manliga terroroffret var den 1641:e personen att identifieras av de totalt 2753 som dödades i dåden 2001.

Annons

Han identifierades med hjälp av ny dna-teknik, rapporterar BBC. Det var två år sedan sist ett offer kunde identifieras och fortfarande har rättsläkare inte kunnat fastställa identiteten på 40 procent av dem som dog. TT

<br>

Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon har utfärdat nya riktlinjer för drönare. Militären vid baser i USA kan nu skjuta ned kommersiella eller privata drönare som uppfattas vara ett hot.

Detaljer i de nya riktlinjerna har hemligstämplats men enligt Pentagons talesperson Jeff Davis fattades nyligen ett beslut som just nu håller på att föras ut till baser runt om i landet.

– Vi behåller rätten till självförsvar och när det gäller drönare över militära platser så ger de nya riktlinjerna oss möjligheter att vidta åtgärder för att stoppa dessa hot. Det inkluderar att göra odugligt, förstöra, spåra, säger Davis. TT

<br>

Nigeria

Minst 31 fiskare har dödats i två olika attacker utförda av den extrema islamistgruppen Boko Haram på öar i Tchadsjön i nordöstra Nigeria.

De beväpnade jihadisterna stormade öarna och sköt och hackade ihjäl fiskarna som arbetade i området, uppger vittnen och ett lokalt medborgargarde för AFP. Det finns ingen officiell kommentar från Nigerias militär.

– Angriparna skonade en fiskare på en ö och lastade 12 mördade män i en kanot och beordrade honom att ta kropparna till fiskelägret i Baga som en varning att ingen ska fiska i sjön, säger en fiskare till AFP. TT

Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons