Annons

Här är nattens rubriker

Lugnt i länet.
Skottlossning i Malmö.
17-årig flicka knivdödad i Norge.
Publicerad 27 juli 2017

Kalmar

Lugnt på hemmaplan

Annons

<br>

Kronoberg

En man i 60-årsåldern stoppades efter midnatt av polis i centrala Markaryd. Mannen framförde en vanlig personbil och ska ha varit medgörlig när han stoppades. Efter att mannen konstaterats alkoholpåverkad togs han med på provtagning och släpptes senare.

– Han är misstänkt för grovt rattfylleri, meddelar Martin Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

<br>

Sverige

Någon har skjutit mot ett flerbostadshus i Kroksbäck i Malmö. Larmet om skottlossningen kom vid klockan halv ett natten till torsdagen. Polisen fick flera samtal från boende om höga smällar.

– Vi kan konstatera någon form av skjutning mot en fasad. Man har anträffat vad man tror är en kula, säger Carolyn Dahlberg, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Skjutningen har skett mot "källarplan i markhöjd" där det inte bor någon, enligt Dahlberg. TT

<br>

Annons

Flera personer har förts till sjukhus efter en olycka vid midnatt i centrala Falun, enligt polisen.

– En stor amerikansk bil har gjort en så kallad "burnout" och tappat kontrollen över bilen. Den har sedan gått över på mötande körfält och kolliderat med en annan bil, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

I den mötande bilen satt en familj på fyra personer, även barn. Minst en person är allvarligt skadad.

– Det blev en ordentlig smäll. Flera personer är förda till sjukhus, säger Wallenius.

I Falun har det pågått cruising inför Classic Car Week i Rättvik nästa vecka. Bilen som orakade olyckan hade av allt att döma deltagit i den. Föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. TT

<br>

Norge

En 17-årig flicka har avlidit efter att ha blivit knivskuren i Norge på onsdagseftermiddagen. Ytterligare en person, en ung kvinna i 20-årsåldern, knivskars inne i en matbutik i ett köpcenter i Kristiansand. Flera personer blev vittne till dådet.

En 15-årig flicka har gripits som misstänkt för knivattacken. Hon greps utan dramatik i en annan del i köpcentret. 15-åringen hade rymt från en institution för ungdomsvård enligt polisen. TT

<br>

Annons

Syrien

Den USA-stödda kurdisk-arabiska alliansen har drivit ut Islamiska statens styrkor ur halva Raqqa, rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Alliansen har kämpat i månader för att återta staden, IS starka fäste, från jihadisterna.

IS intog Raqqa 2014 och staden har sedan dess förknippats med grymheter så som offentliga halshuggningar. Tiotusentals civila har flytt striderna i staden, men FN uppskattar att omkring 50000 människor fortfarande är fast i Raqqa.

SDF:s talesperson för operationen i Raqqa uppger att knappt halva staden är befriad från terrorgruppens klor, och att man avancerar för att omringa stadskärnan. TT

Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons