Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Räddningstjänsten fick rycka ut till Ankarsrum under natten då ett uthus börjat brinna och i Lessebo grips en 30-årig kvinna efter att hon krockat med en stulen bil.
Publicerad 20 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län och Kronoberg

Under lördagskvällen hamnade en bil i diket och började brinna. På plats upptäckte polis att bilen var stulen - en kvinna har gripits och är nu anhållen misstänkt för stölden.

Under lördagskvällen cirka klockan 20 skedde en singelolycka mellan Lessebo och Hovmantorp, på riksväg 25. Bilen ska ha åkt ner i diket och börjat brinna.

Annons

– Det är dock oklart om bilen började brinna före eller efter kollisionen, säger Växjöpolisens jourhavande förundersökningsledare Mattias Svensson.

Senare under natten rapporterar polisen att kvinnan visade ett utandningsprov på strax över 1,6 promille vilket gör att hon misstänks för grovt rattfylleri.

– Vi har haft inledande förhör med kvinnan och kommer fortsätta förhören under söndagsförmiddagen, säger Henrik Johansson jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Klockan 00.48 får SOS larm om att det ska brinna i en villa i Ankarsrum. Räddningstjänsten är på plats och kan konstatera att det är synliga lågor från närliggande terräng.

Den första enheten från räddningstjänsten är på plats strax innan 01-tiden under natten till söndagen. Enligt SOS ska det vara synliga lågor från terrängen till ett närliggande hus men initialt verkar det inte som branden spridit sig till något hus.

Enligt SOS ska det vara ett närliggande uthus som fattat eld av okänd anledning.

En personbil krockade med en älg på väg 120 på lördagskvällen. Räddningstjänst och ambulans var på plats.

Det var vid 23.55-tiden på lördagskvällen som SOS fick larm om en trafikolycka i Tingsryds kommun. Olyckan ska ha inträffat på väg 120, där en personbil krockat med en älg. Enligt SOS ska älgen inte vara kvar på plats.

Sverige

Minst fyra personer är skadade efter ett stort bråk i Mölndal.

– Det rör sig om ganska allvarliga skador, säger vakthavande polisbefäl Martin Hallberg till Göteborgs-Posten.

Annons

Skadorna ska ha tillkommit via någon form av tillhyggen, men polisen har under natten haft svårt att skapa sig en tydlig bild av vad som hänt.

– Det pågår förhör med vittnen och inblandade. Men det har varit svårt att höra de skadade, det tar en stund, säger Martin Hallberg till Expressen.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel och försök till mord.

Ingen är såvitt känt gripen. (TT)

Tre personer har förts till sjukhus, enligt uppgift med allvarliga skador, efter att deras bil voltat in i en villaträdgård mellan Jönköping och Huskvarna, skriver Jönköpings-Posten.

Alla tre – två kvinnor och en man – kastades ut ur bilen vid kraschen. Farten verkar ha varit hög, och polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

– Vi vet ännu inte vem som framfört fordonet, säger polisvakthavande Torbjörn Lindqvist till GT.

– Fordonet körde ner både elskåp och stora delar av vår häck. Den har dessutom tagit med sig hela äppelträdet, berättar en boende på platsen för Jönköpings-Posten. (TT)

Världen

Samtliga de nära 1 000 amerikanska soldater som USA dragit bort från norra Syrien kommer att stationeras i västra Irak. De ska därifrån fortsätta bekämpa terrororganisationen IS och "hjälpa till att försvara Irak", uppger försvarsminister Mark Esper.

Esper uppger ingen tidsplan för förflyttningen, men att det "handlar om veckor, inte dagar".

Annons

USA har redan runt 5 000 soldater i Irak, som bland annat utbildar irakiska styrkor. (TT)

Storbritanniens premiärminister fick genast kritik för att ha skickat två motstridiga brev till EU om en senareläggning av brexit.

– Det bekräftar vad vi hela tiden misstänkt, att Johnson anser sig stå över lagen, säger Labour-ledamoten John McDonnell.

En händelserik lördag fick ett händelserikt slut. Sent på kvällen skickade Boris Johnson till slut det brev till Bryssel om en senareläggning av brexit han enligt lag var skyldig att göra.

Men han skrev aldrig under det färdigskrivna brevet, som bara var en fotostatkopia från lagtexten som tvingade honom att skicka det, med en notering om att regeringen med brevet bara följer lagen.

Bara minuter senare kom ett nytt brev, denna gång med premiärministerns underskrift. Där meddelar Johnson till EU:s rådsordförande Donald Tusk att senareläggningen är ett misstag och att han inte vill se en sådan. (TT)

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons