Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En äldre man misstänks ha misshandlat en man och en kvinna i Ljungby kommun.
Två män greps på en byggarbetsplats i Kalmar.
Publicerad 29 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En man i 70-årsåldern greps vid midnatt, misstänkt för att ha slagit en man och en kvinna i samband med en mindre fest på en ort i Ljungby.

Annons

En person fördes till sjukhus med okända skador efter en viltolycka utanför Ryd, vid 01-tiden.

Kalmar län

Ett vittne ska ha sett två personer som tagit sig in på en byggarbetsplats längs Kungsgårdsvägen i Kalmar vid 01.30-tiden. Polis skickades på platsen och efter sök i närområdet greps två män i 20-årsåldern, som misstänks för förberedelse till stöld genom inbrott.

Sverige

Ett vittne ska ha sett en man utanför en butik i centrala Tibro vid midnatt, natten mot lördag. Strax efter hördes en smäll och en brand bröt ut.

I samma byggnad finns både bostäder och hotell, varpå boende och gäster tvingades utrymma på grund av rökutveckling.

– De har varit evakuerade under släckningsarbetet efter det har de fått återvända, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Branden begränsades till butiken som är helt utbränd. Området är avspärrat för teknisk undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Strax före klockan fem på lördagsmorgonen fanns ingen misstänkt eller gripen i ärendet. (TT)

Världen

Annons

Räddningsfartyget Sea Watch 3 har gått i hamn på Lampedusa, och den tyska kaptenen Carola Rackete har gripits av italienska myndigheter.

Med ett 40-tal räddade migranter ombord har Sea Watch i flera veckor utmanat den italienska politiken att stänga landets hamnar för migranter.

Nu har alltså kaptenen överlämnat sig, men Italien har sagt att migranterna måste tas emot av andra EU-länder. Migranterna undsattes vid Libyens kust tidigare i juni. (TT)

USA:s president har sänt en oväntad invit till Nordkoreas Kim Jong-Un om att träffas nu i helgen.

"Om ordförande Kim i Nordkorea ser detta, kan jag träffa honom på gränsen/DMZ bara för att skaka hand och säga hej(?)!", skriver Donald Trump på Twitter.

Trump betonar att det i så fall handlar om bara någon minuts möte. Han ska efter det pågående G20-mötet i Japan besöka Sydkorea, och väntas där åka till den demilitariserade zonen (DMZ) vid gränsen. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons