Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Någon eller några okända tog sig in i en mataffär i Mönsterås och stal bland annat cigaretter.
I Ljungby greps en inbrottstjuv på bar gärning i ett förråd
Publicerad 28 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En eller flera okända personer krossat glaset till entrédörrarna till Netto i Mönsterås vid 04-tiden. Enligt polisen ska det stulits bland annat snus och cigaretter för ett okänt värde från butiken. Ingen är i nuläget gripen, polisen har gjort en anmälan om stöld genom inbrott.

Annons

Vid 01-tiden larmades polisen om ett bråk i Nybro. En person har gripits, misstänkt för grovt olaga hot och misshandel.

En man i 25-årsåldern misstänks för ett inbrott i Nybro vid 04-tiden. Enligt polisen ska stöldgodset bestå av delar till drönare samt tv-spel.

Kronoberg

Runt 01-tiden fick ett väktarbolag in ett larm från ett bostadshus i Ljungby. En polispatrull kunde senare gripa en kille i 16-årsåldern inne i ett förråd på adressen.

Sverige

En kollision mellan bil och vildsvin i norra Fagersta fick svåra konsekvenser för såväl djur som fordon. Ingen människa i bilen skadades dock.

Bilisten rände in i fyra vildsvin, så våldsamt att samtliga djur dog.

"Bilen fick så omfattande skador att den fick bärgas från platsen", skriver polisen på sin sajt. (TT)

En ung man har knivhuggits på en cykelväg nära Gottsunda Centrum i Uppsalas södra utkanter, skriver polisen. Händelsen betecknas som försök till mord.

Larmet kom kring midnatt. Offret, en man i 25-årsåldern, fördes till sjukhus med oklara skador.

Annons

Sökinsatser med hjälp av hund och helikopter i Gottsunda har gjorts efter händelsen, men ingen misstänkt hade vid 02-tiden kunnat gripas. (TT)

Världen

El Salvador är senaste land att bryta med Taiwan och i stället knyta närmare band till Kina.

– I dag har vi etablerat diplomatiska förbindelser med Kina, de är helt kompletta, säger president Nayib Bukele.

I fjol klagade El Salvador på att USA minskat sitt bistånd sedan Donald Trump tillträdde. Parallellt har Kina ökat sina ansträngningar att knyta mindre länder närmare sig, bland annat har Costa Rica och Panama gått samma väg som nu El Salvador. (TT)

Nasa har siktet inställt på Saturnus största måne Titan. I jakten på livets byggstenar planerar man att skicka en flygande robot till solsystemets enda måne med atmosfär.

Titan jämförs med jorden i ett väldigt tidigt stadium, vilket gör att man hoppas kunna finna ledtrådar till hur liv kunde uppstå här.

Än är det dock inte riktigt dags för avfärd. Uppskjutningen av projektet Dragonfly planeras till 2026, med beräknad ankomsttid på Titan år 2034. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons