Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Kalmar län eller i Kronoberg.
I norra Skåne hittades en misshandlad kvinna vid en bensinstation.
Publicerad 19 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Här saknas innehåll

Sverige

En kvinna i 40-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans efter att hon hittats skadad vid en bensinstation i Osby i norra Skåne.

Annons

– Det är en rätt så allvarlig huvudskada efter slag med någon form av tillhygge misstänker vi. Men vi har inte kunnat höra henne, det är inte livshotande men relativt allvarligt, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Polisen larmades vid halv ett-tiden natten mot onsdag. Ett vittne ska ha sett en misstänkt personbil lämna platsen med oklart antal passagerare. (TT)

En person har fallit från en balkong i ett flerfamiljshus i Kista i norra Stockholm. Skadeläget är oklart, men personen har förts till sjukhus med ambulans.

Larmet kom vid 23-tiden på tisdagskvällen och det var strax efter midnatt ännu oklart vad som har hänt och från vilken våning personen har fallit.

– Man håller på att utreder där. De håller på och pratar med vittnen på plats, säger Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid polisen i region Stockholm. (TT)

Världen

Ett jordskalv med en magnitud på 6,4 skakade Japan under tisdagen. Skalvet orsakade inga större materiella skador. Myndigheterna har rapporterat om 16 skadade personer, ingen livshotande.

Landets meteorologiska institut utfärdade en tsunamivarning, vilken återkallades under sen kväll, lokal tid.

Skalvet inträffade strax utanför den japanska huvudön Honshus västkust, i höjd med prefekturen Yamagata. Skalvet kändes även i Tokyo, 30 mil bort. (TT)

Vid en påkostad jätteceremoni i Orlando, Florida, inleder USA:s presidentpar Donald och Melania Trump kampanjen för återval nästa år.

Annons

– Faktum är att den amerikanska drömmen är tillbaka, större, bättre, starkare än någonsin förr, säger Donald Trump till den jublande publiken.

Fältet som vill utmana Trump i valet den 3 november 2020 är ovanligt stort. För tillfället leder Joe Biden opinionsmätningarna bland över 20 aspiranter hos Demokraterna. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons