Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Tre personer var inblandade i en viltolycka på riksväg 25, utanför Ljungby, under natten.
I Helsingborg skar sig en man allvarligt i samband med ett inbrott.
Publicerad 8 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Viltolyckan inträffade vid 03.30-tiden på lördagen, i närheten av Boasjön. Tre personer fick följa med till sjukhus för kontroll.

Annons

När polisen kontrollerade ett fordon i Moheda vid midnatt passade föraren på att smita. Dock hittades mannen, som är 18 år, med hjälp av hund. Han misstänks för drograttfylleri.

Kalmar län

Två män har gripits efter ett inbrott i Brevik, i Västerviks kommun. Polisen fick samtal om ett pågående inbrott hos en bilfirma vid 00.30-tiden. På vägen dit får en patrull syn på en bil som stoppas och man griper föraren samt passageraren. Männen ska ha stulit en kassaapparat.

Sverige

Vid 03.30 larmade en familj i en villa i Helsingborg att någon slagit sönder en ruta och tagit sig in i bostaden.

– I samband med det skar han upp sig rätt rejält. Familjen som bor där fick fly, och han blödde mycket. När polis kom fram och fick fast honom, så blev han medvetslös efter en stund, förmodligen för att han tappat för mycket blod, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

Mannen fördes till sjukhus. Det är oklart varför mannen bröt sig in i bostaden. (TT)

En man har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit påkörd på riksväg 63 mellan Molkom och Brattfors i Värmland, skriver Aftonbladet.

Polisen uppmärksammades först om att mannen gick på vägen. Strax därefter kom larmet om att han hade blivit påkörd.

– Det talas om ganska hög hastighet. Uppskattningsvis 70 kilometer i timmen, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen. (TT)

Annons

Världen

Venezuelas president Nicolás Maduro meddelar att gränsen mot Colombia delvis ska öppnas.

På Twitter skriver presidenten att gränsövergångar vid staden Tachira kommer att öppnas på lördag. "Vi är ett fredens folk som bestämt försvarar vårt oberoende", avslutar Maduro inlägget.

Maduros regering stängde gränsen i februari då oppositionsledaren Juan Guaidó försökte ta humanitärt bistånd till landet. (TT)

USA:s president Donald Trump kritiserar rymdstyrelsen Nasa och menar att nysatsningen på månfärder inte räcker.

"För alla pengar som vi investerar ska Nasa INTE prata om att åka till månen – det gjorde vi för 50 år sedan", skriver han på Twitter. Trump menar att Nasa i stället bland annat borde fokusera på att ta sig till mars.

Trumps utspel kommer kort efter att en ambitiös tidtabell för att sätta amerikaner på månen inom fem år lanserats. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons