Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En skola i Älmhult blev i natt utsatt för skadegörelse.
I Kalmar län har natten varit lugn, utan några större polisiära händelser.
Publicerad 14 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid 00.30-tiden på tisdagen fick polisen in samtal om skadegörelse hos Linnéskolan i Älmhult. Väktare ska ha upptäckt att åtta fönsterrutor blivit krossade. Enligt polisen ska det inte finnas några vittnesuppgifter eller misstänkta personer i ärendet.

Annons

Sverige

En mindre träindustri vid Garpenberg i Dalarna har brunnit ned under natten. Enligt TT:s fotograf på plats rör det sig om ett hyvleri, och brandmän från Hedemora, Avesta och Horndal var inblandade i släckningsarbetet.

När brandbekämparna anlände till platsen vid 02-tiden var byggnaden redan övertänd. I stället fick de koncentrera sig på att försöka att rädda omkringliggande byggnader.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. (TT)

Fastighetsägaren Akelius hotar de boende i 27-våningshuset Kronprinsen i Malmö med att balkonger och fönster kan komma att låsas, sedan en full petflaska kastats från någon av de övre våningarna på fastigheten.

Enligt Kvällsposten verkar någon ha försökt att träffa byggnadsarbetare som förbereder en fasadrenovering.

”Någon person i höghusets översta våningar har kastat föremål på arbetande personal. Tunga föremål som kan skada eller döda”, skriver Akelius i ett brev till de boende. (TT)

Världen

Tre människor har hittats döda och tre andra saknas sedan två amfibieplan kolliderat nära Ketchikan i sydöstra Alaska, rapporterar Anchorage Daily News och andra lokala medier.

De övriga tio ombordvarande har konstaterats vara skadade efter olyckan. Passagerarna uppges vara turister från kryssningsfartyget Royal Princess.

Annons

Området har mycket turisttrafik både till sjöss och i luften. (TT)

Krisen i Kamerun är "en av världens mest försummade", och riskerar just därför att fortsätta förvärras, varnar Jan Egeland och andra experter.

– Bristen på information och internationell uppmärksamhet har låtit läget förvärras från fredliga demonstrationer till fasansfulla brott från båda sidor, säger Egeland vid ett FN-möte.

Konflikten står mellan engelsktalande separatister och en franskspråkig centralmakt, och förvärras av växande flyktingströmmar. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons