Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man anhållen för narkotikabrott i Nybro. Kvinna till sjukhus efter singelolycka utanför Lessebo.
Publicerad 11 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En man i 25-årsåldern greps i Nybro på onsdagskvällen. Han misstänks för eget bruk av narkotika samt för innehav i överlåtelsesyfte, uppger polisen i Kalmar.

Annons

Gripandet skedde vid 20.30-tiden och mannen anhölls senare.

Kronoberg

En bil ska ha åkt av en väg i Ugnanäs strax utanför Lessebo på natten till torsdagen.

Larmet om om olyckan kom klockan 03.14. Räddningstjänst och ambulanspersonal skickades till platsen där bilen ska ha hamnat i ett djupt dike.

– Den hade lagt sig på taket, säger Roger Nylander, insatsledare vid Räddningstjänsten östra Kronoberg.

– Det verkar som om föraren har ringt själv, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Föraren, en kvinna i 70-årsåldern som ska ha varit ensam i bilen, fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

– Vi har lämnat platsen för en stund sedan, säger Roger Nylander vid klockan 04.30.

Bärgare beställdes dit. Polisen gör en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Polisen rapporterar om fem viltolyckor i länet under natten. Men ingen person ska ha skadats fysiskt vid någon av dem.

Annons

Sverige

Misstänkta skotthål hittades i ett räcke vid en villa i Rosengård på onsdagskvällen.

Det var strax före klockan 23 som polisen fick samtal om att det hörts kraftiga smällar i Rosengård i Malmö. Polis skickades till platsen där man ska ha funnit misstänkta skotthål i ett räcke vid en villa.

En person uppges ha kastat stenar mot ett av husets fönster och skjutit mot villan samt därefter åkt från platsen på en moped.

Ingen person ska ha skadats fysiskt även om flera ska ha befunnit sig i huset vid händelsen. Polisen söker efter misstänkt gärningsperson, men ingen är gripen vid 01.30-tiden.

Brottsrubriceringen är försök till mord och en teknisk undersökning pågår under natten till torsdagen.

Strax före klockan 03.30 meddelar Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd, att den tekniska undersökningen är slutförd.

– Avspärrningen är hävd, säger han.

Inte heller då är någon misstänkt.

Det har brunnit i och mellan två radhus i Bromsten i nordvästra Stockholm under natten. Räddningstjänsten hade 30 medarbetare på plats som bekämpade den fullt utvecklade branden.

Annons

– Övriga delar i fastigheten verkar ha klarat sig hyfsat och man frilägger nu panel för att komma åt bränderna i väggarna. Det är tätt mellan fastigheterna, säger Hans Eriksson ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Larmet kom strax före klockan ett på natten mot torsdagen. Vid femtiden på morgonen fanns inga synliga lågor och räddningstjänsten ägnade sig åt att bryta upp väggar på fastigheterna för att kontrollera att det inte brann innanför.

Enligt polisen fick boende från tre hus evakueras till Spånga IP i närheten, där personal från stadsdelsförvaltningen finns på plats för att hjälpa till. Vissa boenden har fått återvända hem igen, enligt Hans Eriksson.

Två personer har fått lättare skador och förts till sjukhus med ambulans.

– Det är en förundersökning inledd på mordbrand, vad det grundar sig på vet jag inte. Men det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Ellinor Torpare, vakthavande befäl vid polisen i region Stockholm.

Räddningstjänsten räknar med att ha minst fyra brandbilar kvar på platsen ett antal timmar in på förmiddagen. (TT)

Världen

Brexit riskerar att spöka för EU och Storbritannien ända fram till halloween. Utträdet skjuts nu upp till den 31 oktober, om inte alla utträdesavtal godkänns före det.

Premiärminister Theresa May hoppas fortfarande på snabbare ryck.

En hårt pressad May hade bett om en förlängning till åtminstone den 30 juni. Helst skulle hon visserligen slippa vara kvar i EU så länge och därmed också slippa det val till EU-parlamentet i slutet av maj som Storbritannien nu har börjat förbereda.

Annons

Resultatet från EU-ledarnas extrainsatta toppmöte i Bryssel blir dock en flerstegsraket.

– Vi ger Storbritannien en förlängning till den 31 oktober med en avstämning i samband med EU:s toppmöte i juni. Det här betyder oerhört mycket för enskilda människor och för företag. Det här löser i sig inte problemen, men nu finns det ett utrymme att föra samtalen i London vidare till förhoppningsvis en överenskommelse, säger statsminister Stefan Löfven (S) på väg ut från mötet. (TT)

Venezuelas president Nicolás Maduro säger att en överenskommelse har nåtts med Röda korset om att ta in humanitär hjälp i landet.

Maduro säger i ett tv-sänt tal att regeringens ska samarbeta med Röda korset och FN-organisationer för att föra in så mycket bistånd som möjligt i landet.

Akut brist på bland annat mat och mediciner råder i Venezuela samtidigt som en maktstrid utkämpas mellan presidenten Maduro och oppositionsledaren Juan Guaidó. Presidenten förnekar att en humanitär kris råder i Venezuela och skyller landets ekonomiska problem på amerikanska sanktioner. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons