Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Kraftig byggnadsbrand i Ankarsrum. Man anhållen för misshandel i Växjö.
Publicerad 3 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Polisen utreder misstänkt mordbrand efter att ett övergivet hus totalförstörts i en brand i Ankarsrum under natten, rapporterar SVT och Sveriges Radio.

Annons

Larmet kom strax före klockan 02. Räddningstjänst, ambulanspersonal och personal skickades till byggnaden som tidigare ska ha fungerat som butik.

Ett intilliggande vandrarhem samt ett garage ska ha kunnat räddas och ingen person befann sig i huset, enligt SR. Ingen person har skadats fysiskt, enligt polisen som har spärrat av på platsen.

Vid 07-tiden har polisen lämnat brandplatsen medan räddningstjänsten är kvar och arbetar.

Kronoberg

En man i 30-årsåldern greps i Växjö sent på tisdagskvällen.

Han misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med.

Mannen greps av polis strax efter klockan 23 och anhölls senare under natten mot onsdagen.

Klockan 00.29 larmades polis till Centralgatan i Alvesta där flera personer ska ha krossat två fönster på en butik.

Polisen har gjort anmälan om skadegörelse, men tidigt på onsdagsmorgonen har ingen gripits som misstänkt.

Sverige

Annons

Flera personer har skadats efter en detonation vid en villa i Strängnäs. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Larmet om en detonation kom till polisen klockan 01.18 natten till onsdag. Flera personer i olika åldrar ska ha befunnit sig i villan i Strängnäs och samtliga målsägande är förda till sjukhus med ambulans.

– Det verkade inte röra sig om livshotande skador, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

I samband med explosionen ska fönster på villan ha skadats och platsen är nu avspärrad i väntan på en teknisk undersökning.

En utredning om försök till mord pågår, men polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.

– Det är absolut en allvarlig händelse. Det är uppgifter som vi har fått in och iakttagelser på plats som gör att vi har anledning att anta att det kan röra sig om ett mordförsök, säger Mikael Ehne. (TT)

Världen

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó fråntas parlamentarisk immunitet efter ett beslut av grundlagsförsamlingen, och landets högsta domstol kan nu åtala honom.

Nationalförsamlingens majoritetsledare Guaidó, utropade sig själv till interimspresident i januari och har hittills fått stöd från ett 50-tal länder.

Högsta domstolen har tidigare sagt att Guaidó borde åtalas för att ha brutit mot ett utreseförbud för några veckor sedan. (TT)

Annons

Två drönare som skickats mot en saudisk stad nära gränsen mot Jemen har oskadliggjorts uppger den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA.

Drönarna ska ha skickats av Huthirebeller med en av den saudiskledda koalitionens flygbaser som mål. Fem personer skadades vid händelsen.

Sedan i januari i år har koalitionen riktat in sig på att förstöra Huthirebellernas drönarkapacitet och förra månaden rapporterades att drönarlager i Jemen hade förstörts. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons