Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen rapporterar om två viltolyckor utan personskador i Kronoberg.
Publicerad 12 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En man har förts till sjukhus efter en arbetsplatsolycka vid ett träföretag i Hedemora kommun i Dalarna, strax före midnatt.

Annons

– En man fick en limträbalk över armen och fördes med ambulans till Falu lasarett, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisens region Bergslagen, till Dalarnas Tidningar.

Det är oklart hur allvarligt skadad mannen blev.

Världen

Minst tolv personer har omkommit och sex skadats i översvämningar orsakade av kraftigt regn i den brasilianska delstaten São Paolo, uppger räddningstjänsten.

Människor har dels omkommit i jordskred orsakade av ovädret, men också begravts i rasmassor efter kollapsade hus samt drunknat i de stora vattenmassorna.

Regionens sensommarregn har försatt hela kvarter i mångmiljonstaden São Paolo under vatten och stora vägar har blockerats eller gjorts obrukbara. Räddningstjänsten har tagit sig fram i kanoter för att undsätta strandade människor. Ännu mer regn förutspås komma under måndagen och myndigheterna uppmanar folk att stanna hemma. (TT)

USA kallar hem personal från ambassaden i Caracas i Venezuela efter att krisen förvärrats i landet.

"Det här beslutet speglar hur situationen blir värre i Venezuela samt slutsatsen att amerikansk diplomatisk närvaro vid ambassaden har blivit ett hinder för amerikansk politik", skriver utrikesminister Mike Pompeo på Twitter.

Redan den 24 januari kallades många hem från USA:s ambassad. Då uppmanades även amerikaner boende i landet att överväga att lämna. (TT)

Flygplanstillverkaren Boeing uppger att man ska uppdatera mjukvaran i modellen 737 Max 8. Beskedet kom några timmar efter att USA:s luftfartsmyndighet krävt att bolaget genomför förändringar på flygplansmodellen senast i april.

Annons

Flygplanstillverkaren säger att man under flera månader – sedan ett Lion Air-plan kraschade i Indonesien i oktober i fjol – har arbetat med en förbättring av programvaran, men nämner inte söndagens krasch i Etiopien som en anledning till uppdateringen.

Under måndagen meddelade flera länder och flygbolag att man tills vidare låter sina plan av modellen bli kvar på marken. (TT)

Börserna i Asien öppnade handelsdagen uppåt som en reaktion på bland annat brexitsamtal i Strasbourg och en stabil kurs mellan dollar och yen.

I Tokyo steg både Nikkei 225-index och det bredare Topix-index omkring 1 procent.

Även i Hongkong och Fastlandskina ökade Hang Seng såväl som Shanghais och Shenzhens kompositindex strax under 1 procent. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons