Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen fortsatte under natten sökandet efter den försvunne mannen i Ljungby kommun. Han hade inte hittats på morgonen.

Rattfyllerier i Kalmar och Oskarshamn. Strömavbrott i Högsby kommun.

Kronoberg

Kalmar län

Tidigt på söndagsmorgonen stoppade polisen bilförare i Kalmar och Oskarshamn.

Vid klockan 04.15 tog färden slut för en man i 20-årsåldern som körde bil i Kalmar. Och vid klockan 04.30 fick en kvinna i 25-årsåldern kliva ur bilen i Oskarshamn.

Båda två misstänks för rattfylleri.

Fram till klockan 05 på söndagsmorgonen hade dessutom sex personer omhändertagits för fylleri i Kalmar under natten och kvällen.

Vid klockan 07 på söndagsmorgonen ska 614 av Eons kunder i Högsby kommun ha varit utan ström, enligt bolagets sajt. Kunderna som berördes var boende i Berga och i norra Högsby.

Strax innan klockan halv åtta hade samtliga kunder fått tillbaka strömmen.

Orsaken till strömavbrottet är okänd.

Sverige

Fyra personer har gripits efter en skottlossning mot en restaurang i centrala Jönköping i natt, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet kom strax före halv tre på natten och när polisen kom fram hade de misstänkta redan flytt från platsen. De kunde senare gripas i två bilar. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

– Vi kunde ganska snart stoppa två fordon och gripa fyra personer, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen, till GT.

Ingen skadades. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning ska genomföras. (TT)

Polisen fick vid 22-tiden på lördagen larm om ett bråk i Tensta i nordvästra Stockholm. Enligt polisen ska ett 20-tal personer ha varit inblandade.

– En grupp ska ha sökt upp en annan grupp och så har det uppstått ett bråk med ett stort antal personer inblandade. Först har man skrikit på varandra och sedan har det blivit mer handgripligt, säger Carina Skagerlind vid polisen till TT.

Två personer uppges vara skadade och ska ha förts till sjukhus.

– De har skadats med någon typ av stickliknande föremål, säger Carina Skagerlind.

En person är gripen och samtliga personer som varit inblandade har identifierats. Ett flertal personer har även avvisats från platsen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. (TT)

Världen

Minst två personer har omkommit i laviner som gått på olika platser längs med den tysk-österrikiska gränsen i Alperna.

En av dem hittades död efter att ett än så länge okänt antal personer sveptes med i en lavin i närheten av ett alphotell i den österrikiska gränsorten Ammerwald. Ytterligare en person har återfunnits med allvarliga skador.

Knappt 20 mil österut, på den tyska sidan av gränsen, gick en lavin på 1 300 meters höjd på berget Schützensteig. En person har omkommit, en saknas fortfarande och en tredje är allvarligt skadad.

I den österrikiska vintersportorten Kühtai, som ligger inåt i landet från Ammerwald, har en tjeckisk klättrare dött efter att ha svepts med i en lavin på hög höjd.

I flera av fallen pågår ännu sökinsatser i snömassorna. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.