Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Larm om villabrand. Snöboll genom fönster. En misstänkt för narkotikabrott.

SMÅLAND

Räddningstjänst och ambulans larmades till en mindre ort i Nybro kommun under natten mot tisdagen. Anledningen var en befarad brand i en villa.

Obekräftade uppgifter säger att det rykt in i bostaden från en kamin.

Ungefär en halvtimme efter att larmet nådde räddningstjänsten uppger de för SOS att det är minimalt med rök kvar på platsen, men att byggnaden ska undersökas med värmekamera.

Ingen person behövde följa med ambulansen in till sjukhus och efter ytterligare en timme så hade insatsen avslutats helt, berättar SOS-larmoperatör.

Klockan 02.11 stoppade polisen en personbil på Stensbergsvägen i Kalmar. Föraren visade tecken på att vara påverkad av narkotika och visade sig bära kniv, varpå han medtogs för kroppsbesiktning. Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks nu för drograttfylleri och brott om knivlagen.

Polis åkte till en nattklubb i centrala Växjö under natten efter uppgifter om en skadegörelse. Det visade sig att någon har kastat en snöboll in genom ett fönster. Men det finns ingen utpekad gärningsperson.

Polisen i Växjö har omhändertagit en person som är misstänk för narkotikabrott.

Den misstänkte uppgavs ha ställt till med bråk i ett trapphus under kvällen och natten mot tisdagen. Vid kontroll fann polisen att personen bar både cannabis och andra droger på sig och hen togs med för provtagning och tillnyktring.

Personen är nu misstänkt för ringa narkotikabrott samt innehav.

SVERIGE

Två personer har skadats i en brand i en fastighet i värmländska Forshaga under natten. Båda fördes till sjukhus. Den ena ska ha brännskador och den andra har andats in rök.

Region Värmland meddelar tidigt på tisdagsmorgonen att åtminstone en av de skadade vårdas på intensiven med allvarliga skador.

Polisen har spärrat av rummet där det brunnit i väntan på en teknisk undersökning och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har skrivits.

Tre personer omkom i den svåra olyckan i höjd med Heby då en personbil frontalkrockade med en tankbil, uppger polisen.

Alla personerna är inte identifierade, men två av de omkomna är män i 25-årsåldern hemmahörande i Sala. Polisen har underrättat anhöriga i den mån som är möjligt i nuläget, säger polisens presstalesperson Linda Wideberg till TT. Olyckan inträffade på måndagseftermiddagen. (TT)

VÄRLDEN

När polisen i Houston kom till ett utpekat knarknäste möttes de av kulor. Elden besvarades, och efteråt låg två misstänkta döda i huset, och fyra nedskjutna poliser vårdas på sjukhus.

– Omedelbart efter det att de slagit in dörren utsattes poliserna för eldgivning från en eller flera misstänkta i huset, säger Art Acevedo, polischef i staden i Texas, USA.

Tillståndet för två av poliserna beskrivs som kritiskt men stabilt, medan de två andra är lättare skadade.

Hur många misstänkta det handlade om var oklart tills polisen hade skickat in en robot i huset, som konstaterade att det var två personer och att båda var döda.

Måndagens tillslag skedde efter uppgifter om att heroin langades från fastigheten. (TT)

USA:s sanktioner innebär att Washington i praktiken försöker stjäla Citgo, ett USA-baserat dotterbolag till Venezuelas statliga oljejätten PDVSA, säger den venezuelanske ledaren Nicolás Maduro.

I ett tal lovar han att juridiskt bekämpa åtgärderna mot PDVSA och Citgo.

Maduro och parlamentets talman Juan Guaidó, som stöds av USA och flera andra stormakter, är inbegripna i en kamp om makten i Venezuela. Båda ser sig som rättmätig president i landet. (TT)

Nya intriger kommer i dag i ännu en ödesdag för brexit. Premiärminister Theresa May vill i kväll ha stöd av det brittiska parlamentet i förhandlingskampen med EU. Men vem som stöder vad är fortsatt oklart.

Det är till och med osäkert om talmannen ger klartecken för någon omröstning.

Om han gör det uppges May hoppas på stöd för ett förslag om att ersätta en omtvistad nödlösning om Nordirland med ett "alternativt arrangemang" av ännu okänt slag. (TT)