Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Normal nyårsnatt i Småland. En gripen för misshandel i Hultsfred. Bråk vid nyårsfirande i Växjö.
Publicerad 1 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SMÅLAND

Det har varit en del fylleri under natten i såväl Kalmar som Kronobergs-län.

Annons

– Det har varit lite stök och så, säger Andreas Arvidsson, inre befäl vid Växjöpolisen.

Nyårsnatten bedöms ha varit lugn, givet förutsättningarna. Inga grova våldsbrott har kommit till polisens kännedom och inte heller några allvarliga skador på människor eller egendom i samband med nyårsraketer.

KALMAR

Polis larmades till en adress i Hultsfred vid 21-tiden på nyårsaftonen.

– Det är en som ska ha blivit knivskuren i handen. I samband med detta har ytterligare någon blivit slagen med en flaska i huvudet, säger Christer Karlsson, inre befäl vid Kalmarpolisen.

Enligt polisen uppgifter ska ingen av de två skadade ha behövt åka ambulans till sjukhus. Den knivskurna personen fick dock föras in med sjukhustaxi.

Christer Karlsson säger att det har varit rörigt på platsen och en lägenhet i närheten är sönderslagen.

– Det är lite oklart hur allt detta hänger ihop och vi har ingen misstänkt för det, säger han.

KRONOBERG

Två sällskap kom i bråk vid nyårsfirandet i Hovshaga, Växjö, och polisen har skrivit två anmälningar om misshandel.

Annons

Ett slagsmål bröt ut vid 00.30 på nyårsnatten. En person fick en örfil och började blöda näsblod och flera slag ska ha utdelas, enligt polisen. I närheten ska även en brevlåda ha sparkast sönder.

Polisen har en person som är misstänkt för misshandel men ingen är frihetsberövad. Ingen ska ha behövt ambulansvård.

SVERIGE

Ett svenskt lag härjat av sjukdomar hade inga större problem med Kazakstan i JVM-ishockeyn. Segern med 4–1 säkrade förstaplatsen i gruppen och förlängde supersviten till 48 matcher.

Nu väntar Schweiz i kvartsfinal på onsdag.

Men oron är stor hos Juniorkronorna över sjukdomsläget där magsjuka härjar i truppen. Något gott nytt år har förbundskaptenen Tomas Montén svårt att se just nu.

Både nyårsfirande och nyårsdagens träning ställs in. (TT)

VÄRLDEN

En bilförare har rammat ett stort antal nyårsfirare på en gata i modedistriktet Harajuku i den japanska huvudstaden Tokyo.

Annons

Minst nio personer har skadats allvarligt vid händelsen som inträffade strax efter midnatt, lokal tid.

En man i 20-årsåldern har gripits och enligt det japanska mediebolaget NHK ska han ha sagt till polisen att dådet var en hämnd för dödsstraffet, utan att ge fler detaljer. (TT)

Tre personer, varav en polis, vårdas efter att ha knivskurits vid en tågstation i den engelska staden Manchester på nyårsafton. En person har gripits.

Ett vittne säger till BBC att den misstänkte gärningsmannen sade att knivdådet var ett svar på bombningar i andra länder.

– Han kom emot mig. Jag tittade ner och såg att han hade en kökskniv med svart handtag och ett knivblad på gott och väl 30 centimeter, säger vittnet till BBC. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons