Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En julgran fattade eld på ett boende i Älmhults kommun och en man rånades i sitt hem i Växjö.
Publicerad 20 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Natten till torsdag stoppades en bil av polisen i utkanten av Kalmar. Vid en kontroll fattade polisen misstankar om att föraren druckit alkohol. I bilen fanns också en passagerare som misstänks vara påverkad av narkotika.

Annons

– Vi har tagit in båda personerna för provtagning, säger Kicki Lundin inre befälsassistent på polisen i Kalmar.

Kronobergs län

En man i 50-årsåldern utsattes för ett rån i en bostad på Araby i Växjö vid 18:30 på onsdagskvällen.

– Han har skador efter brottet, men det är inget allvarligt, säger Anna-Karin Davidsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Polisen har hämtat in två personer till förhör.

Strax efter klockan 01 i natt kallades räddningstjänsten till ett hvb-hem i Älmhults kommun efter att en julgran ska ha fattat eld.

– Vi har släckt och julgranen är ute på backen. Det är en plastgran som av okänd anledning hade börjat brinna inne i huset, säger Staffan Hård, räddningsledare vid räddningstjänsten i Älmhult.

Lokalerna utrymdes och ambulanspersonal har kontrollerat boende på plats. Ingen ska ha behövt föras till sjukhus, enligt räddningstjänsten.

Polisen har ingen misstanke om brott och uppger att det ska ha varit fel på sladden till en ljusslinga.

Sverige

Annons

En person avled under natten efter en singelolycka i Munkedals kommun norr om Uddevalla.

Enligt polisen ska mannen som är i 60-årsåldern ha färdats själv i bilen. Han var illa skadad när han hittades. (TT)

Världen

Nära 700 katolska präster i Illinois anklagas för övergrepp mot barn. Tidigare har kyrkan själv uppgett att 185 präster utreds, men en utredning som inleddes i augusti fann ytterligare cirka 500 misstänkta personer och totalt 685 anklagas nu.

"Genom att välja att inte grundligt undersöka påståenden har den katolska kyrkan misslyckats med sin moraliska skyldighet att ge överlevande, församlingar och allmänheten en fullständig och exakt redovisning av allt sexuellt olämpligt beteende som involverar präster i Illinois", säger delstatens allmänna åklagare Lisa Madigan i ett uttalande.

Chicagos ärkestift, det största inom katolska kyrkan i Illinois, säger att man visst utrett alla anklagelser om övergrepp. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons