Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man tog sin i stationshus i Lessebo. Tre misstänkta för narkotikabrott på Öland.
Publicerad 23 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Sent på torsdagskvällen ska en man i 20-årsåldern ha tagit sig in i järnvägsstationen i Lessebo.

Annons

Polisen fick kännedom om händelsen klockan 23.40.

– Han krossar en ruta och tar sig in där med syftet att sova på toaletten, säger Andreas Arvidsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Mannen hittades där inne av polis efter att allmänhet sett honom krossa fönstret. Han ska ha låst in sig på en toalett och polisen fick dyrka upp låset.

Brottsrubriceringarna är skadegörelse och olaga intrång. Mannen är misstänkt, men inte gripen.

Strax före klockan 05 på fredagsmorgonen kom larm om en trafikolycka med personbil på väg 120/126 vid Ålshult norr om Ryd.

Enligt de första uppgifterna till SOS Alarm ska ett vildsvin vara inblandat i olyckan. Räddningstjänst skickades till platsen medan ambulanspersonal avvaktade.

Trafikverket satte prognosen för när arbetet skulle vara avslutat till klockan 06.

Kalmar län

Strax efter klockan 01.30 på natten till fredagen stoppade polis en bil på väg 136 vid Strandtorp söder om Borgholm.

Föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott. I bilen färdades även två passagerare i 20-25-årsåldern som misstänks för narkotikabrott; den ene för eget bruk och brott mot knivlagen och den andre för både eget bruk och innehav.

Annons

Alle tre togs med av polis för provtagning. Kniven togs i beslag.

Strax före klockan 06.30 ska två bilar ha varit inblandade i en viltolycka på väg 760 vid Tuna i Vimmerby kommun.

Sverige

Strax före klockan 04 kom larm om en lastbilsolycka på E20 mellan Hasslerör och Lyrestad norr om Mariestad.

Lastbilen, en dragare med släp, ska ha åkt av vägen i södergående riktning. Det är en mjölktransport som efter avåkningen uppges stå på alla hjulen vid sidan om vägen.

– Det är inget läckage, varken av mjölk eller drivmedel, säger Ulf Seglert, inre befäl vid Räddningstjänsten östra Skaraborg.

Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen där mitträcket och viltstängslet ska ha körts ner. Även polis skickades dit.

Lastbilsföraren har tagits om hand av ambulanspersonal, uppger räddningstjänsten.

– Chauffören var ute vid vår framkomst. Skadeläget är oklart, men han har tagit sig ur bilen själv, säger Seglert.

E20 stängdes inledningsvis av i södergående riktning. Räddningstjänsten åkte från platsen klockan 04.45 och lämnade då över till polisen. Lastbilen ska bärgas senare.

Annons

Två lastbilar har krockat i samband med broöppning på motorvägsbron i Södertälje, rapporterar Länstidningen.

E4 är avstängd i södergående riktning och väntas öppnas vid klockan 07.

– Det är två långtradare som har krockat i samband med broöppning. Trafiken stod still när den ena långtradaren körde in i den andra, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Larmet om olyckan kom klockan 04.21. En person bedöms ha skadats lindrigt, och polisen söker en annan person som enligt uppgifter har avvikit från platsen. (TT)

Världen

Minst två poliser har dödats i en pågående attack mot Kinas konsulat i Karachi, rapporterar pakistanska medier. Explosioner har hörts, och enligt obekräftade uppgifter kan gärningsmän åtminstone delvis ha tagit kontroll över fastigheten.

– Två gärningsmän har kommit in på visum-sektionen av konsulatet, diplomaterna är i säkerhet, säger en poliskälla till Reuters.

I direktsändningar syns hur mörka moln från explosioner driver över bebyggelse i den pakistanska mångmiljonstaden.

Skottlossning har hörts på gatorna runt konsulatet, som är en stor anläggning eftersom Kina de senaste åren satsat många miljarder på infrastruktur vid Pakistans kust. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons