Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Ung man anhållen för mordförsök. Kraftig brand i Ladugård.
Publicerad 22 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En 20-årig man misstänks för försök till mord. Mannen greps på en ort i Hultsfreds kommun klockan 01.55 på natten till torsdagen.

Annons

Han anhölls senare under natten.

Polisen vill tidigt på torsdagsmorgonen inte gå ut med fler detaljer än så.

Sent på onsdagskvällen kom larm om en brand utanför Bäckebo i Nybro kommun.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen strax före klockan 23.30. Det brann i en ladugård.

– Det var fullständigt övertänt när vi kom fram, säger Finn Jensen, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Nybro.

Det skulle finnas flaskor med gasen acetylen vid eller nära branden och räddningstjänsten försökte lokalisera dem.

– Inriktningen är att skydda intilliggande hus, branden är 30-50 meter bort. Det kommer att bli en långvarig insats enligt räddningsledare på plats där ute, säger Jensen.

Han har inga uppgifter om att det är några djur i ladugården. Inte heller ska personer ha skadats fysiskt vid branden.

Däremot ska det finnas maskiner i ladugården, enligt polisen.

Räddningstjänst från Nybro, Orrefors och Alsterbro var på plats till en början. Senare under natten kunde delar av insatspersonalen lämna platsen.

Annons

Brandorsaken är oklar, men polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Två timmar efter larmet ska branden inte ha spridit sig vidare från ladugården, enligt polisen.

Vid 02-tiden uppger Finn Jensen att branden är under kontroll och att det inte blivit några explosioner på grund av gasflaskorna. Ladugården fick brinna ner.

Vid 05-tiden på torsdagsmorgonen arbetade räddningstjänst fortfarande på platsen.

Sverige

En man i 20-årsåldern sköts till döds i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna på onsdagskvällen.

När polis kom till platsen fann de den skjutne mannen, som fördes till sjukhus där han avled av sina skador.

– Det är avspärrat. Tekniker kommer att jobba en del på platsen för att säkerställa spår, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen Region Öst.

Ett vittne säger till Eskilstunakuriren att åtta personer sprungit från platsen, och att flera skott hörts. De uppgifterna vill polisen inte kommentera.

Polisen har ännu inte gripit något misstänkt för inblandning i mordet. (TT)

En man i 80-årsåldern har omkommit i samband med en trafikolycka i Essunga kommun i Västra Götalands län, skriver GT.

Annons

– Mannen kolliderade med sin bil med en annan bilist. Han omkom, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till tidningen.

Mannen konstaterades avliden på platsen.

– Det finns indikationer på att han drabbades av sjukdom innan kollisionen. Vi fick rapporter om att fordonet kördes konstigt redan före smällen, säger Adlersson.

En kvinna i den andra bilen skadades och fick föras i ambulans till sjukhus. (TT)

Världen

Säkerhetssituationen för Läkare utan gränsers patienter och personal i hamnstaden al-Hudaydah (Hodeidah) i Jemen försämras i takt med att striderna närmar sig organisationens sjukhus.

Caroline Séguin, operativt ansvarig för Läkare utan gränsers (MSF) arbete i Jemen, säger i ett pressmeddelande att organisationens personal hör explosioner och skottlossning varje dag intill al-Salakhana-sjukhuset där de arbetar.

"Markstrider mellan militära styrkor kommer allt närmare vilket är väldigt oroväckande med tanke på patienternas och personalens säkerhet", säger hon.

Mellan den 1 och den 15 november vårdades 510 krigsskadade patienter på Läkare utan gränsers inrättningar i Jemen. 241 av dem hade skottskador, 227 hade skadats i explosioner och 30 hade splitterskador, enligt organisationen. Under perioden ökade akutavdelningarnas intagningar markant. (TT)

De första större regnfallen i norra Kalifornien på flera månader underlättar räddningstjänstens arbete med att få den dödligaste kända branden i delstatens historia under kontroll.

Annons

Samtidigt kan de 150 millimeter regn som väntas i helgen göra det svårare att hitta kvarlevor av fler människor.

Under onsdagskvällen meddelar polisen att 83 människor har bekräftats döda. Antalet saknade på polisens lista är 563, drygt 300 färre än ett dygn tidigare. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons