Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Det har varit en lugn natt i Småland utan större polisiära ärenden.

KALMAR

Polisen har omhändertagit åtta personer för fylleri under natten. Sex stycken i Kalmar och två stycken i Oskarshamn. I Övrigt har det varit en lugn natt i länet, enligt polisen.

KRONOBERG

Det har varit en lugn natt i Kronoberg, enligt polisen.

SVERIGE

Poliser och personal från försvaret söker efter en man som anmälts försvunnen i Frändefors i Vänersborg.

Polisen uppger för TT att insatsen pågår under natten.

Enligt TTELA uppgav anhöriga till den 74-årige mannen, som enligt polisen är sjuk, att han lämnat sitt hem klockan 11.15 på fredagen.

Under dagen har polisen sökt efter mannen med bland annat helikopter och hundpatruller. (TT)

En man i Åre i Jämtland råkade skjuta sig själv på fredagskvällen, uppger polisen.

Omständigheterna kring olyckan är oklara, men polisen misstänker inte något brott i samband med själva händelsen.

Mannen fördes till sjukhuset i Östersund. Enligt akuten är han lindrigt skadad och mår efter omständigheterna bra. (TT)

SPORT

Sarah Sjöström är återigen snabbast i bassängen i Singapore. I försöket i 100 meter fjäril simmade svenskan på 57,40, mer än en sekund snabbare än tvåan, sydafrikanskan Tayla Lovemore, som simmade på 58,66.

Sämre gick det placeringsmässigt för den svenska simstjärnan i 100 meter frisim, där Sjöström fick fjärde snabbaste tiden på 52,75.

Tidigare dagar under tävlingen, som också är avslutning på världscupen, har Sjöström vunnit 50 meter fjäril, 100 meter medley och 50 meter fritt. (TT)

VÄRLDEN

Antalet saknade i branden i norra Kalifornien är nu fler än 1 000 människor. Samtidigt har ytterligare åtta döda hittats under sökinsatser.

Under torsdagen rapporterades 631 människor saknade. Ett dygn senare meddelade Kory Honea, sheriff i Butte County, att siffran ökat till 1 011 efter att fler rapporter kommit in om nödsamtal när branden bröt ut.

Sammanlagt har 71 människor hittats döda med anledning av den så kallade Camp Fire-branden. (TT)

CIA har kommit fram till att den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman själv beordrat mordet på journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi enligt personer med insyn i ärendet, rapporterar The Washington Post.

Saudiarabien har nekat till att kronprinsen skulle vara inblandad i händelsen den 2 oktober.

Många sätter enligt tidningen hög tilltro till amerikanska säkerhetstjänsten CIA:s bedömning, som kan göra det komplicerat för USA:s president Donald Trump i hans strävan att hålla en god relation med Saudiarabien.

Fatimah Baeshen, talesperson vid den saudiska ambassaden i Washington, säger att anklagelserna från CIA är falska.

– Vi har hört och fortsätter att höra olika teorier utan att få se grunden för spekulationerna, säger hon till tidningen. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.