Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

14 personer omhändertagna för fylleri i Kalmar.
Nya poliskontroller vid Bandidos-fest i Lagan.
Hot mot krogvakter i Växjö.
Publicerad 11 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Under den sena kvällen och natten till söndagen omhändertog polisen i Kalmar 14 personer för fylleri.

Annons

Polisen har laddat med extrapersonal inför att tusentals fotbollsfans kommer till Kalmar i helgen med anledning av matchen mellan Kalmar FF och AIK där det senare laget kan säkra SM-guld.

Polisen beskriver natten till söndagen som relativt lugn, men har alltså omhändertagit 14 berusade personer i Kalmar.

Kronoberg

I samband med Bandidos fest i klubblokalen i Lagan på lördagskvällen gjorde polisen nya kontroller.

Polis stoppade fordon som var på väg till festen. Vid midnatt uppger polisen i region syd att man gjort två anmälningar om misstänkt drograttfylleri samt fyra om misstänkt ringa narkotikabrott.

Kronofogdemyndigheten deltog även i kontrollerna, som gjordes på fasta platser, och har under kvällen utmätt kontanter samt två personbilar.

Även under fredagskvällen gjorde polisen fordonskontroller samt även en husrannsakan i klubblokalen.

En man i 30-årsåldern gick inte hem frivilligt när han inte fick vara kvar på en krog i centrala Växjö under natten till söndagen.

Händelsen inträffade vid 02-tiden.

– Personen hade betett sig illa och när vakterna skulle avlägsna honom så hotade han dem, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Mannen ska även ha spottat på en av vakterna.

Polis kom till platsen och omhändertog mannen för fylleri. Han misstänks nu för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman.

– Så han ligger här nu och sover ruset av sig, säger Bergendahl.

Mannen ska förhöras när han nyktrat till.

Totalt har sex personer omhändertagits för fylleri i länet under natten, uppger polisen, varav fyra fyra fall gäller Växjö och två Ljungby.

Sverige

En personbil kördes rakt in i polisstationen i Båstad på lördagskvällen, skriver HD.

– Vi har indikationer på att det skulle vara medvetet, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg, till tidningen.

Bilen lämnade platsen och polisen har inte någon misstänkt. Brottet rubriceras som grov skadegörelse. Inga människor skadades. (TT)

Något exploderade utanför en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus i Helsingborg strax före klockan 23.

Annons

– Vi har precis varit inne i lägenheten för att kontrollera att ingen kommit till skada, och det hade ingen. Lägenheten var tom, säger Calle Persson vid Skånepolisen till Aftonbladet.

Flera fönsterrutor i trapphuset har skadats. Även en granndörr ska ha skadats av explosionen.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Polis förhör vittnen. (TT)

Världen

Antalet döda i bränderna i Kalifornien är nu tvåsiffrigt och fortsätter uppåt. Sedan ytterligare över tio kroppar har hittats i och vid staden Paradise är dödssiffran där uppe i 23, meddelar myndigheterna.

Och fortfarande saknas ett 100-tal personer i omgivande Butte County, skriver The Los Angeles Times.

Den eldsvåda som fått namnet "Camp Fire" drog in mycket snabbt över Paradise, så att folk fick fly till fots i panik. Nu är staden i stort sett helt nedbrunnen.

Längre söderut i Kalifornien rasar fler bränder. I den exklusiva strandorten Malibu rapporterar medier att elden krävt två dödsoffer. (TT)

Minst ett tiotal dödsoffer har konstaterats sedan ymniga regn utlöst ler- och stenskred i Niterói, öster om centrala Rio de Janeiro i Brasilien.

Räddningsstyrkor säger till nyhetssajten G1 att man hittat minst elva döda, varav ett spädbarn, och att ytterligare en handfull personer saknas.

– Vi röjer upp med största försiktighet, eftersom det finns möjlighet att vi hittar människor vid liv, säger brandkårsbefälet Roberto Robadey. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons