Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen utreder grovt våldsbrott i Malmö. Jordskalv i havet utanför Grekland.
Publicerad 26 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Polisen misstänker att ett grovt brott har begåtts i nordöstra Malmö.

Annons

Larmet om händelsen kom vid 20-tiden på kvällen. Ett cykelförråd och ett soprum spärrades av och polisen har gjort en brottsplatsundersökning på platsen, skriver Sydsvenskan.

Polisen vill få kontakt med eventuella vittnen som har gjort iakttagelser vid 17.30-tiden, då en man tagit kontakt med en flicka i 10-årsåldern.

– Jag kan berätta att vi misstänker att ett grovt brott har begåtts och att vi är angelägna om att få in vittnesuppgifter, säger Mats Attin, vid polisen i Malmö till tidningen.

Polisen vill inte gå ut med fler uppgifter, för att kunna få så opåverkade vittnesuppgifter som möjligt. (TT)

En man i 20–25-årsåldern är kritiskt skadad efter att en bil voltat på en södergående påfart till E4 i höjd med Gävle norra, meddelar Gästrike räddningstjänst.

En annan man i samma ålder fick lindriga skador i olyckan, enligt en patientskaderapport från Region Gävleborg. Båda männen är hemmahörande i Gästrikland.

Bilen hamnade på taket. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

Olyckan inträffade vid 22-tiden och vägen vid olycksplatsen stängdes av under bärgningsarbetet. (TT)

En kvinna i 20-årsåldern har misshandlats och utsatts för olaga frihetsberövande i Stockholm.

Kvinnan hittades av en polispatrull i Bällsta i närheten av Solvalla klockan 21.10 på torsdagskvällen.

Annons

– På något sätt har hon blivit bortförd av några män och misshandlad, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Kvinnan behövde inte föras till sjukhus, utan togs till polisstationen för fortsatta förhör och anmälan. (TT)

Världen

Ett jordskalv har inträffat i Joniska havet nära Greklands västkust vid tvåtiden natten mot fredag.

Magnituden har uppmätts till omkring 7,0, uppger USA:s geologiska institut USGS.

Skalvets centrum var på ett djup av cirka 16 kilometer och 35 kilometer väster om staden Lithakiá på södra delen av ön Zakynthos. Lithakiá är en välbesökt turistort med egen internationell flygplats.

Enligt grekisk räddningstjänst har det inte rapporterats om några skadade eller allvarlig förstörelse, men enligt lokala medier har ett kloster från 1400-talet på Zakynthos skadats. Ön uppges även ha drabbats av jordskred och strömavbrott.

Skalvet kändes av i huvudstaden Aten och till södra Italien

Grekland ligger i ett område där två kontinentalplattor möts och drabbas därför regelbundet av jordskalv. (TT)

En bombgrupp undersöker en postterminal nära Miami i Florida, där myndigheterna tror att flera av de senaste dagarnas brevbomber har hanterats, uppger CNN.

Annons

Totalt tio brevbomber har nu stoppats på väg till sina respektive mottagare, vilka framför allt är demokratiska toppolitiker och uttalade kritiker av president Donald Trump.

Paket har påträffats i New York, Maryland, Florida, Delaware och Los Angeles. (TT)

Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon väntas skicka cirka 800 man till den mexikanska gränsen, uppger myndighetskällor för AFP. Samtidigt är cirka 7 000 migranter med ursprung i Centralamerika på väg till fots mot gränsen söderifrån.

President Donald Trump sade på torsdagen att militären ska bistå med hanteringen av vad han kallar en "nationell nödsituation".

På plats vid den amerikansk-mexikanska gränsen finns redan cirka 2 000 personer. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons