Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bil in i träd i Kalmar. Rattfyllerier i Kronoberg.
Kalmar län
Publicerad 5 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Tidigt på fredagsmorgonen inträffade en singelolycka i rondellen vid Norra vägen/Ledungsvägen i Funkabo.

– En äldre man har av någon anledning kört upp i rondellen och in i ett träd i ett buskage vid parkeringen där, säger Magnus Andersson, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Annons

Larmet kom strax före klockan 05. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen för en insats som ska ha varat cirka 20 minuter.

– Han var vid medvetande när räddningstjänsten kom till platsen. Och ambulans var bara ett stenkast därifrån, så de kom på plats snabbt och kunde ta hand om mannen som var lite chockad, säger Andersson.

Mannen fördes till sjukhus för observation. Bilen fick bärgas.

Kronoberg

Vid 00.30-tiden stoppade polis en 81-årig man som körde bil på Öster i Växjö. Han misstänktes för drograttfylleri och togs med för provtagning.

Och på E4 vid Markaryd stoppades en 26-årig man som också misstänks för drograttfylleri. Han togs med för provtagning och misstänks dessutom för vårdslöshet i trafik, underlåtenhet att stanna på polismans tecken, olovlig körning samt ringa narkotikabrott.

På ett uteställe på Kronobergsgatan i Växjö omhändertogs en man för fylleri vid klockan 01.44. Ett vittne uppger att mannen slagit sönder en spegel inne på en toalett och han misstänks nu för skadegörelse.

På torsdagskvällen inträffade en singelolycka med personbil i Ljungby.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 21.41. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till olycksplatsen; Myreborondellen utmed riksväg 25 i Ljungby.

Polisen uppger att föraren var ensam i bilen samt att en lyktstolpe körts ner varpå bilen hamnade i diket. Föraren ska heller inte ha skadats fysiskt.

Annons

Det finns ingen brottsmisstanke och bilen ska bärgas vid ett senare tillfälle, enligt polisen.

Sverige

En man som misstänks ha försökt ta sig in i en bostad i Mellerud på torsdagskvällen ska ha skadat sig ordentligt.

Polisen larmades om händelsen klockan 21.43. Någon ska ha försökt bryta sig in.

– En man slår sönder rutan till entrédörren och skadar sig ganska illa, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Brottsrubriceringen är försök till stöld genom inbrott. Mannen ska inte ha kommit in i bostaden och fått med sig något.

– Han försvinner från platsen och lämnar väldigt mycket blod efter sig, säger Sahlgren.

Cirka en halvtimme senare ska den misstänkte mannen, som är född i mitten av 1990-talet, ha hittats av polis vid Mellerud station. Han fördes till NÄL (Norra Älvsborgs länssjukhus) för vård.

Världen

Sex soldater dödades och flera skadades allvarligt när deras bil körde på en hemmagjord mina i östra Burkina Faso, uppger säkerhetskällor.

Annons

Attacken kom dagen efter att en polis dödats vid en attack vid en guldgruva i de norra delarna av landet. Båda attentaten ska ha utförts av islamistiska extremister som kommit in i landet från Mali.

Som svar på onsdagens attentat genomförde fransk militär flygräder mot jihadistgrupper i norra Burkina Faso.

Oroligheter i landet har de senaste åren krävt nära 120 människors liv, varav 70 civila. (TT)

Libanons premiärminister Saad al-Hariri säger att landet kommer att ha en regering på plats inom en vecka. Enligt al-Hariri är det inte ekonomiskt hållbart för landet att låta det dröja längre.

Sedan parlamentsvalet i maj har politiskt käbbel satt käppar i hjulet för att få ihop en bred alliansregering i det etniskt och religiöst splittrade landet, något som väckt oro i Libanon som tampas med av världens högsta statsskulder.

al-Hariri säger att han pratat med president Michel Aoun och att de båda anser att det går att nå politiska lösningar. Premiärministern tillägger att det inte finns plats för dispyter när ekonomin ser ut som den gör. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons