Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Två män misstänks för relationsbrott i Kalmar kommun. Skadegörelse och olaga intrång i Ljungby.

Kalmar län

Polisen utreder två fall av misstänkt misshandel i nära relation i Kalmar kommun.

– Två är frihetsberövade, varav den ene är anhållen och den andre ligger för tillnyktring, säger Catarina Brandt, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar, strax före klockan 02.30 på natten till onsdagen.

De båda misstänkta är män. Den anhållne är 55 år och den andre, som då inte förhörts än, är 40 år gammal. Han ska förhöras på onsdagsmorgonen. I det misshandelsfallet ska en person ha behövt sjukvård.

Kronoberg

En man i 60-årsåldern misstänks för olaga intrång hos Röda korset i Ljungby på natten till onsdagen.

– Han har slagit sönder ett fönster och sparkat på en polisbil, säger Viktor Jensen, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Händelsen med polisbilen ska ha inträffat vid 23.30-tiden och den vid Röda korsets lokal på Bergagatan något senare. Polisen fick kännedom om den klockan 00.17 och uppringaren berättade att en man kastade sten på fönstret,

Mannen, som är i 60-årsåldern, påträffades sedan inne i lokalen av polis. Han misstänks nu för olaga intrång och skadegörelse och omhändertogs för fylleri. Han fick nyktra till hos polisen innan han skulle förhöras.

Något tidigare på kvällen, vid 22-tiden, stoppade polisen en annan man i ungefär samma ålder som körde bil på E4 i höjd med Ljungby. Han misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning.

Sverige

Sökandet efter de fyra belgiska turister som försvunnit i närheten av sjön Rogen vid länsgränsen mellan Jämtlands och Dalarnas län har återupptagits.

Personerna har varit borta sedan 17-tiden på tisdagen då de lämnade sitt sällskap för att ta sig till Rogenstugan. När de inte kommit fram vid 21-tiden larmades polisen, skriver Dalarnas Tidning.

Det rådde hård vind och snöade en del när belgarna försvann, och vid 02-tiden natten mot onsdag tvingades polisen avbryta sökandet.

Personerna ska vara utrustade med sovsäckar, tält, mat och uppblåsbara kajaker, skriver Expressen. (TT)

En kvinna i 60-årsåldern skadades efter att ha kolliderat med ett vildsvin på länsväg 1060 mellan Uppsala och Knivsta.

Olyckan skedde vid 22.30 på tisdagskvällen och polis, ambulans och räddningstjänsten larmades till platsen.

– Kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans men vi har i nuläget inga uppgifter om hur allvarliga skadorna är, men det var en rejäl kollision, säger Daniel Winge, RLC-befäl på polisregion Mitt.

– En jaktman har skickats ut för att ta hand om vildsvinet, säger Daniel Winge. (TT)

Världen

Mexikos militär har gripit flera poliser i ledande ställning i semesterorten Acapulco och samtidigt tagit kontroll över polisstyrkan i staden.

Man befarar att Acapulcos polis infiltrerats av narkotikakarteller. Två av de gripna poliserna är misstänkta för mord och en för att ha transporterat olagliga vapen.

Mexiko har genomfört liknande operationer flera gånger under de senaste åren när en polisstyrka misstänks vara infiltrerad av organiserad brottslighet, men det är ovanligt i en stad av Acapulcos storlek. Staden har nästan 700 000 invånare.

Landet har drabbats av en våldsvåg sedan 2006 då man tog hjälp av militären för att bekämpa de mäktiga kartellerna. Över 200 000 mord har noterats i Mexiko sedan dess, och flera massgravar har upptäckts. (TT)

En kinesisk medborgare greps på tisdagen i Chicago anklagad för att ha spionerat för Kinas räkning i USA.

Mannen kom till USA 2013 för att studera. Enligt FBI ska han ha haft kontakt med en person från kinesisk underrättelsetjänst och ha skickat information om åtta personer i USA. De åtta kommer ursprungligen från Taiwan eller Kina men bor nu i USA.

Justitiedepartementet säger att de alla arbetade eller hade arbetat inom vetenskap och teknik, och att sju av de åtta hade arbetat för underleverantörer till det amerikanska försvaret. (TT)