Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Två skadade och två anhållna efter bråk i Kalmar. Viltolyckor utan personskador i Kronoberg.

Kalmar län

Två unga män skadades i ett stort utomhusbråk i centrala Kalmar på måndagskvällen. Männen har förts till sjukhus och en av dem är allvarligt skadad, enligt sjukvården.

Det var vid 18.30-tiden som polis och ambulans larmades till platsen där männen hittades med stick- eller skärskador, enligt polisen. Och eventuellt kan även ytterligare personer ha skadats i bråket.

Polisen utreder händelsen och har förhört flera personer.

Två män i 20-årsåldern greps misstänkta för försök till mord alternativt försök till dråp. De anhölls senare.

Länssjukhuset Kalmar uppger att en 19-åring är allvarligt skadad medan en 17-åring har vad som beskrivs som lindriga skador. Båda är inlagda på avdelning för vård.

Kronoberg

Polisen rapporterar om tre viltolyckor, utan personskador, runtom i länet i natt.

Sverige

Tre affärsmän i Örebro har häktats misstänkta för att ha plundrat bolag och begått bedrägerier för flera miljoner kronor.

– De har tagit över ett antal bolag och utnyttjat dem i kriminella syften, säger Eva Grandestedt, åklagare på Ekobrottskammaren i Linköping till Nerikes Allehanda.

Två av de häktade männen är dömda sedan tidigare för liknande ekonomisk brottslighet och har också haft näringsförbud.

Männen häktades av Örebro tingsrätt för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och grovt bedrägeri som tros ha pågått mellan åren 2015 och 2018. (TT)

Världen

De kvarvarande parterna i Irans kärnvapenavtal säger att man kommer att arbeta för att kunna fortsätta driva handel, bland annat med olja, trots USA:s sanktioner mot Iran.

– Med tanke på den brådskande situationen och behovet av påtagliga resultat välkomnar deltagarna konkreta förslag till att upprätthålla och utveckla betalningskanaler, särskilt initiativet att inrätta ett specialverktyg för att underlätta betalningar i samband med Irans export, sade EU:s utrikespolitiska chef Federica Mogherini efter ett möte med företrädare för Storbritannien, Kina, Frankrike, Tyskland, Ryssland och Iran. (TT)

Tokyobörsen öppnade tisdagen försiktigt efter en vecka av uppgångar och i väntan på resultat av handelssamtal mellan Japan och USA.

Nikkei-index, som avslutade förra veckan på högsta nivån sedan januari, sjönk 0,2 procent i den tidiga handeln medan det bredare Topix-indexet var mer eller mindre oförändrat.

Även i Kina märktes en nedgång i den tidiga tisdagshandeln, i skenet av att handelskriget med USA trappas upp. Shanghaibörsens kompositindex tappade 0,8 procent medan Shenzhen föll 0,7.

Börserna i Hongkong och Sydkorea håller stängt på tisdagen eftersom det är en helgdag. (TT)