Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Grov misshandel i Älmhult och en brinnande bil i Växjö.
Publicerad 26 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

En person fick föras till sjukhus efter ett krogbråk i Älmhult under natten.

Annons

– Det har varit bråk fram och tillbaka och man har använt tillhygge, säger Mikael Persson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Polisen har gripit en man som är misstänkt för grov misshandel. En man är förd till sjukhus och polisen har förhört honom.

En polispatrull i Växjö träffade på en brinnande bil på en parkering i Araby under natten.

Poliserna släckte branden delvis med en brandsläckare och fick sedan hjälp av räddningstjänsten som såg till att det var ordentligt släckt.

Bilen stod ensam på parkeringen och det fanns ingen spridningsrisk. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

En man i 60-årsåldern avled vid lunchtid på lördagen efter att ha fallit ner från sitt hustak i Vetlanda.

– Mannen ramlade så illa att ambulanspersonalen inte kunde rädda hans liv, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral till Jönköpings-Posten.

Den avlidne mannens anhöriga är underrättade. (TT)

Sverige

En far och son från Västerås står åtalade för smuggling efter att ha försökt föra in över 200 liter starköl, drygt 156 liter sprit och nio liter vin, skriver Vestmanlands Läns Tidning.

Annons

Paret greps i Helsingborg i januari efter att ha kommit över med färjan från Danmark.

Enligt pappan var alkoholen till sonens bröllop, men när polisen frågade den tilltänkta bruden uppgav hon att hon absolut inte skulle gifta sig, och särskilt inte med just den brudgummen eftersom de inte längre var tillsammans.

När brudgummen konfronterades ändrade han sin historia och menade att alkoholen var till två helt andra bröllop som han och hans far var med och fixade.

Männen står nu åtalade för smuggling. (TT)

Världen

De 150 migranter som har suttit strandade på ett räddningsfartyg i en hamn på Sicilien i Italien har fått gå i land efter fem dagar ombord.

Landets myndigheter vägrade låta migranterna gå i land om inte andra EU-länder gick med på att släppa in några av dem.

Albanien har nu erbjudit sig att ta emot 20 av migranterna och Irland 20–25. De återstående kommer att tas omhand av katolska kyrkan i Italien, enligt inrikesminister Matteo Salvini. (TT)

John McCain, den amerikanske republikanske senatorn, är död, skriver NBC News.

Hans familj meddelade tidigare i veckan att han valt att avsluta behandlingen för sin cancer, och att han hade överträffat prognosen för hur länge han skulle överleva.

Annons

John McCain var en av det republikanska partiets mest högljudda kritiker av USA:s president Donald Trump. Han var Republikanernas kandidat i presidentvalet 2008 men besegrades av Demokraternas Barack Obama.

John McCain skulle ha fyllt 82 år om några dagar. (TT)

Den tropiska stormen Lane, som har försvagats rejält från den kraftiga orkan den var från början, rör sig utanför Hawaiis kust under lördagen.

USA:s nationella vädertjänst (NWS) har lyft de varningar som tidigare utlysts för ovädret.

Fortfarande väntas mer regn över ökedjan och en uppmaning om att hålla uppsikt över plötsliga översvämningar kvarstår för ön Oahu fram till söndagsmorgonen, enligt lokala räddningsmyndigheter. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons