Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Eldande ungdomar på Öland och misstänkt stöld i Växjö.
Publicerad 17 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Polisen i Växjö grep under natten en person misstänkt för stöld på Nydalavägen.

Annons

Vad är det som ska ha stulits?

– Det är grejer från en byggarbetsplats, säger Viktor Jensen, inre befäl på polisen i Växjö.

Den misstänkta personen greps i närheten av brottsplatsen.

Kalmar

Räddningstjänsten larmades till badplatsen vid Byrum, Borgholms kommun, 23.10 på torsdagskvällen.

– Det var några ungdomar som hade gjort en bonfire på stranden, säger Camilla Dahl, larmoperatör på Trygghets- och larmcentralen (TLC).

Inringaren tyckte att brasans gnistor hamnade lite väl nära terrängen. Ärendet var dock snabbt avklarat för räddningstjänsten, som beskriver läget som lugnt på platsen.

– De släckte brasan och sen skingrade sig folket, säger Camilla Dahl.

Polisen var informerad om händelsen men behövde inte komma till till badplatsen eftersom det är oklart vem som tände eld på brasan.

Sverige

Annons

En person är förd till sjukhus efter att en tankbil började brinna på riksväg 70, norr om Avesta natten till fredagen.

Larmet inkom 02.52 och tre brandbilar skickades till platsen.

Fordonet övertändes snabbt trots förarens försök att släcka elden. Han inandades rök och fördes till sjukhus med oklara skador.

– Det finns inga hus i närheten men det finns en viss spridningsrisk till skog och mark. Det föreligger just nu hög explosionsrisk och det är därför man inte kan släcka elden utan räddningstjänsten kommer låta den brinna ut, något som kommer ta till morgonen, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Just nu arbetar polisen med att dirigera om trafiken, för tillfället är det helt stopp i trafiken. (TT)

Ytterligare en man blev beskjuten i Helsingborg vid samma tillfälle under torsdagskvällen då en 20-årig man skottskadades.

Mannen träffades inte av skotten men polisen har nu upprättat en anmälan om försök till mord på båda männen, uppger polisen på sin hemsida.

Larmet om skottlossning kom till polisen vid 21.40-tiden på torsdagskvällen och när polisen kom till platsen hittades en man i 20-årsåldern skadad men vid medvetande. Mannen fördes till sjukhus med oklara skador.

Ingen person har gripits och polisen sökte under torsdagskvällen med vapenhundar och helikopter för att hitta eventuella gärningsmän. Polisen har också spärrat av brottsplatsen och arbetar med att förhöra personer för att få fram mer uppgifter. (TT)

Världen

Annons

Caroline Hedwall ligger bra till efter första dagens spel på USA-tourtävlingen i Indianapolis. Hedwall gjorde sju birdies och resten par för en 65-runda och ligger på en delad fjärdeplats. Leder gör Lizette Salas, USA, på 62 slag.

Pernilla Lindberg inledde tävlingen med 67 slag, fem under par, och ligger på plats 15.

Både Camilla Lennarth och Madelene Sagström gick två under par, 70 slag, och ligger båda på delad plats 54.

Längre ner i tabellen återfinns Dani Holmqvist som, efter att ha gått runt på ett över par, slutar på plats 118 efter första dagens spel. (TT)

Kvarlevorna från det barn som hittades i samband med att elva andra vanvårdade barn räddades i New Mexico har identifierats. Sheriffen i Taos County bekräftar att det är den pojke som hade kidnappats flera månader tidigare. Han var tre år när han fördes bort från sin mor.

Kroppens skick gjorde identifieringen svår och dödsorsaken är fortsatt okänd.

Två män och tre kvinnor har gripits efter tillslaget mot den nedgångna egendomen i Taos County. De misstänks ha indoktrinerat barnen i syfte att begå våldsdåd. En av dem är den döde pojkens far. (TT)

48 personer från en av Mexikos mäktigaste drogkarteller har gripits nära gränsen till Guatemala, uppger mexikanska åklagare.

Myndigheterna beslagtog även fordon, vapen och ammunition från Cártel de Jalisco Nueva Generación.

Kartellen, som är hemmahörande i delstaten Jalisco, expanderar över hela Mexiko sedan Joaquin "El Chapo" Guzman, som leder konkurrerande Sinaloa-kartellen, utlämnades till USA förra året (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons