Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandelsförsök med grön laser på Emmabodafestivalen. Spikmatta framför polisbil i samma kommun.
Publicerad 25 juli 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En man i 20-årsåldern misstänks ha använt grön laser på Emmabodafestivalen på tisdagen.

Annons

Polisen rubricerar händelsen som försök till grov misshandel. Ingen person ska ha skadats av tilltaget.

Mannen greps och släpptes senare.

Ett antal narkotikabrott rapporteras också från festivalen under tisdagskvällen och natten till onsdagen. Klockan 04.30 räknar polisen till 12 fall. Det handlar både om bruk och innehav.

Och i skogen utanför Boda i Emmaboda kommun utsattes polis för ett tilltag under natten till onsdagen.

– En polispatrull har fått en spikmatta slängd framför sig, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Körde man in i den med bilen?

– Nej.

Händelsen inträffade klockan 02.20. Brottsrubriceringen är försök till skadegörelse.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Jensen.

En person ska ha brutit sig in i ett förråd i Smedby i Kalmar och stulit verktyg. Därefter uppges personen ha cyklat från platsen.

Annons

Uppringaren larmade polisen strax före klockan 05.30. Men polisen fann inte någon misstänkt när man spanade i området.

Kronoberg

Först kom ett larm om att en lastbilsolycka ska ha inträffat i Växjö sent på tisdagskvällen. Det visade sig att lastbilen hade tappat lastvagn och paket.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen som ska ha skett i östlig riktning på Norrleden klockan 22.24.

– Det verkar inte ha varit någon olycka. Troligen handlar det om att lastbilschauffören har glömt att stänga dörren och paketen har ramlat ut. Just nu är det hinder på vägen och det kan vara svårt att ta sig fram i trafiken, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisregion Syd.

Sverige

Branden i Trängslet i Dalarna spred sig under tisdagen över begränsningslinjen i det norra brandområdet och bland annat flygplan sattes in under tisdagen.

"Denna nya brand sprider sig inte längre men personalen beskriver det som ett utmanande läge och faran kan inte sägas vara över än", meddelade kommunen på sin hemsida sent på tisdagskvällen.

– Det är oförändrat läge. Branden har bekämpats hela natten, men det är en något besvärlig terräng, säger Anders Rosén, presstalesperson vid räddningstjänsten i Mora.

Under natten är det bara markpersonal som varit ute vid Trängslet, men både flygplan eller helikoptrar ska fortsätta släcka från luften under onsdagsmorgonen. (TT)

Annons

Världen

Minst 74 människor, bland dem många barn, har omkommit i den omfattande brandkatastrof som drabbat Grekland.

En utredning om brandorsakerna har inletts.

Det finns farhågor om att bränderna kan ha startats av kriminella som var ute efter att plundra övergivna hem.

– Jag är väldigt oroad över att bränderna startade samtidigt, säger premiärminister Alexis Tsipras.

Alla räddningsinsatser har mobiliserats för att bekämpa elden, enligt premiärministern. (TT)

Räddningstjänsten har på en dag räddat 484 människor som försökte nå Spanien via Medelhavet. Båtmigranterna befann sig ombord på 30 provisoriska fartyg vid Gibraltar sund och Alboránsjön mellan Spanien och Marocko.

Totalt har runt 18 650 personer nått Spaniens kust från årets början och fram till den 18 juli, enligt Internationella migrationsorganisationen (IOM). De flesta kommer från Afrika söder om Sahara, men även från Marocko.

Minst 294 båtmigranter har omkommit när de har försökt nå Spanien hittills i år, och totalt har 1 489 omkommit på Medelhavet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons