Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilföraren vid kvällens olycka på riksväg 31 har avlidit. Man anhållen för hot mot Växjöbostäder.
Publicerad 25 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Strax före klockan 20 på torsdagskvällen inträffade en singelolycka på riksväg 31 söder om Lenhovda i Uppvidinge kommun.

Annons

En man i 45-årsåldern vårdades på sjukhus med livshotande skador efter olyckan. Men han avled vid midnatt, uppger polisen.

Vid olyckan ska bilen ha voltat av vägen och fortsatt in i skogen där det tog stopp.

En man i 25-årsåldern, som är på väg att förlora sitt boende hos Växjöbostäder på Araby, har anhållits misstänkt för två fall av hot.

– Han har hotat personal genom att säga att han ska göra allt för att inte bli avhyst från sin lägenhet, säger Samir Cehic, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Mannen ska ha hotat att spränga sig själv i lägenheten och döda alla på bolaget, enligt Cehic.

– Vi hämtade in honom under kvällen och han anhölls efter förhör, säger han.

Det ena hotet, olaga hot mot grupp, ska ha uttalats under ett telefonsamtal med en anställd hos Växjöbostäder. Mannen misstänks även för hot mot tjänsteman efter att per telefon ha hotat en man som arbetar vid Kronofogden.

Strax efter klockan 01 på natten till fredagen greps två män i Alvesta.

– De har stulit cirka 40 liter diesel ur en dumper och försökt stjäla diesel ur en grävmaskin, säger Samir Cehic, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Slangningen ska ha skett vid Värnamovägen i Alvesta. De gripna männen är födda 1980 respektive 1970.

Annons

I samband med slangningen ska det även ha läckt ut diesel på marken över ett cirka sex kvadratmeter stort område. Räddningstjänsten larmades om det strax efter att männen gripits.

På natten till fredagen ertappades en man i 50-årsåldern vid ett inbrottsförsök hos Pizzeria Hovshaga i Växjö.

– Han greps faktiskt på bar gärning, med kofoten i handen. Det är inte vanligt, säger Samir Cehic, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Mannen ska ha försökt bryta upp ett fönster, men avbröts alltså. Gripandet skedde vid 01-tiden.

– De kom precis in med honom, vi ska höra honom snart, säger Cehic.

Vid 05-tiden på fredagsmorgonen ska beslut snart fattas om mannen blir anhållen eller släpps på fri fot.

Kalmar län

En natt utan större polisiära händelser i området.

Sverige

En person har hittats död i Umeå och polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. Larmet kom klockan 22.40. Polisen vill inte säga om någon är gripen.

Annons

– Jag kan inte svara på det, säger John Enzinger vid polisen i Västerbotten till TT.

Ett större område vid en fastighet i stadsdelen Ersboda har spärrats av, enligt Västerbottens-Kuriren.

Polisen kommer att lämna mer information under förmiddagen, enligt Enzinger. (TT)

Världen

Svensk och dansk sjöräddning sökte under natten efter en man som fallit överbord från ett fraktfartyg i Öresund. Larmet kom strax före klockan 22.

– Det har skett söder om Drogden fyr, precis på danskt vatten så det är dansk sjöräddning som leder insatsen. Däremot ingår tre svenska båtar, sade Carl-Johan Tylegård vid Sjö-och flygräddningscentralen till TT under natten.

Mannen var klädd i blå overall när han föll överbord, skriver Ritzau. Dansk sjöräddning sade först att insatsen skulle pågå hela natten, men redan klockan 02 avblåstes sökandet.

– Vi har bedömt att det inte längre är sannolikt att hitta honom vid ytan, säger Jesper Lyngholm vid den danska räddningscentralen, till Ritzau. (TT)

Över tio personer har förts till sjukhus efter att en bomb exploderat på en indisk restaurang i Mississauga väster om centrala Toronto, rapporterar kanadensiska medier. Tre personer är allvarligt skadade.

Polisen bekräftar att det handlar om en bomb och säger att det var två misstänkta gärningsmän som detonerade sprängladdningen inne i lokalen.

Annons

Explosionen inträffade sent på torsdagskvällen lokal tid. Motivet är oklart. (TT)

Bränslestrejken har utlöst matbrist och lamslagit delar av Brasilien. Nu avslutas den för åtminstone två veckor.

I det nästan järnvägslösa Brasilien står lastbilar och flyg för mycket av transporterna. Så när lastbilsförarfacken började strejka häromdagen, i protest mot den statliga oljejätten Petrobras prispolitik, uppstod snabbt problem över hela landet.

I onsdags backade Petrobras och drog tillfälligt tillbaka prishöjningar, och regeringen sköt upp skattehöjningar på diesel. Men det fick mest effekt på börsen, där Petrobras-aktien rasade, och imponerade inte på förarna.

Sent på torsdagen har dock en uppgörelse slutits, vilket gör att konflikten biläggs. Lastbilsförarna börjar jobba igen, och upphör med de blockader som fått exempelvis grönsakspriser att rusa med hundratals procent på en del håll i landet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons