Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En eller flera okända personer ska ha brutit sig in i en cykelaffär i Kalmar.
Polisen har fått in två misstänkta mord, ett i Göteborg och ett i Eskilstuna.
Publicerad 22 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 03-tiden ska ett larm har gått i den aktuella butiken i centrala Kalmar, sedan någon eller några brutit upp en dörr.

Enligt polisen ska det ha försvunnit några elcyklar, exakt antal var inte känt under tisdagsmorgonen. Ingen misstänkt person har gripits.

Annons

Sverige

På Hisingen i Göteborg har en person hittats död och polisen har inlett en utredning om mord. Polisen, som inte vill uppge kön eller ålder på den döda personen, larmades strax efter klockan 22.30 på måndagskvällen.

– Nu är teknikerna på plats och det får ta så lång tid som det behövs. VI har pratat med folk som har rört sig i området och det kommer vi att fortsätta med under natten, säger Ann-Christin Lövstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Ett område är avspärrat och den tekniska undersökningen väntas pågå hela natten. (TT)

En skadad man i 65-årsåldern hittades medvetslös med stickskador sent på måndagskvällen i ett trapphus i centrala Eskilstuna. Han fördes till sjukhus, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Mannen anträffades blodig och medvetslös. Han är sedermera avliden, säger Annica Redlund, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland, till tidningen.

Polisen utreder händelsen som mord alternativt dråp.

Världen

Annons

En av de tre kvinnor, en 23-åring, som överlevde flygkraschen nära Havanna har nu avlidit, meddelar kubanska myndigheter.

Därmed återstår alltså två överlevande efter olyckan i fredags. 111 av 113 ombord har konstaterats döda.

Det mexikanska bolag som ägde det åldersstigna planet – Damojh Aerolíneas, även känt som Global Air – får sitt tillstånd indraget medan utredningen pågår, meddelar mexikanska myndigheter.

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har lämnat in en ansökan om att det afrikanska landet ska få återinträda i Samväldet, den världsomspännande organisationen som i huvudsak består av forna brittiska kolonier.

Zimbabwe lämnade den drygt 50 nationer starka organisationen 2003 efter att landets stängts av året innan på grund av dåvarande president Robert Mugabes brutala vanstyre.

Ansökan om att åter få komma in i gemenskapen skickades i ett brev daterat den 15 maj. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons