Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Dubbla älgolyckor i Växjö kommun. Brand vid skola i Emmaboda kommun.
Publicerad 20 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En älgolycka inträffade på lördagskvällen på riksväg 31 mellan Lenhovda och Dädesjö i Växjö kommun.

Annons

Det var vid 22.30-tiden på lördagen som larmet kom om en olycka mellan en personbil och en älg. Enligt SOS Alarm ska älgen ha åkt igenom vindrutan vid krocken.

Det är oklart om någon har skadats i samband med händelsen, men enligt SOS Alarm ska föraren ha tagit sig ur bilen på egen hand.

– Bilen står inte trafikfarligt och kommer att bärgas. Älgen avlivades på plats, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisen i region syd.

En timme senare kom larm om ytterligare en älgolycka, på riksväg 23 vid Sjösås.

– Inga personskador eller skador på bilen, säger Åsa Emanuelsson.

Kalmar län

Klockan 22.49 på lördagen kom ett larm om en brand i en byggnad på Södra Lindåsgatan i Lindås i Emmaboda kommun.

Enligt räddningstjänsten ska det röra sig om en mindre byggnad, typ lusthus eller bod, bakom skolan som satts i brand.

– Branden var släckt när de larmade men de ville att räddningstjänsten skulle åka dit och kontrollera det, säger Hans Erlandsson, räddningschef i beredskap.

Enligt Erlandsson var det lugnt på platsen. Det är i nuläget okänt hur branden startat.

Annons

Sverige

En person har under natten till söndagen anhållits som skäligen misstänkt för mord i Malmö.

Det var på lördagseftermiddagen som en skadad man hittades i en bil vid Hyllievångsvägen i Malmö. Ambulans och polis skickades till platsen och det kom uppgifter om att det varit skottlossning där.

Mannen fördes till sjukhus och polis spärrade av den misstänkta brottsplatsen samtidigt som flera patruller säkrade spår och sökte information genom personer som kunde ha sett och hört något. Även specialutbildad vapenhund användes i sökandet, uppger polisen.

Klockan 04.30 uppger polisen att mannen avlidit på sjukhus till följd av skottskador. Brottsrubriceringen är mord och en person har anhållits som skäligen misstänkt, vilket är en lägre grad av misstanke.

En man i 60-årsåldern är allvarligt skadad efter att ha knivskurits svårt i en lägenhet i Bjuv under lördagskvällen.

Polisen larmades till platsen där den skadade mannen hittades. En annan person i samma ålder greps omgående på platsen, misstänkt för mordförsök.

– När mannen hittades var han ganska allvarligt skadad men vi vet inte hur han mår just nu, säger Lars Lindwall, vakthavande befäl vid polisregion syd på 04.30-tiden på söndagsmorgonen.

Vad attacken beror på är ännu okänt.

– Det är en familjerelaterad historia, brott i nära relation, så mycket kan vi avslöja, säger Lars Lindwall.

Annons

Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning. (TT)

Världen

Flera hundra personer, runt 50 året runt-boende och många stuggäster och campare, står utan vägförbindelse efter ett jordskred i Snillfjord i norska Trøndelag.

Skredet uppskattas vara 50 meter brett och 500 meter långt. Vägen öppnas troligen under söndagen.

– Jag är själv instängd men humöret är ganska bra. Det hjälper inte att sitta och tjura men jag blir lite irriterad, säger lantbrukaren Asbjørn Mjønes till Adresseavisen. (TT)

Fransk polis har gripit en man med tjetjensk bakgrund efter att han uppvisat "underligt" beteende, och haft med sig elektronisk utrustning som skulle kunna användas för att tillverka en bomb.

Mannen greps vid den stora järnvägsstationen i staden Marseille efter att polisen fått larm om att han betett sig konstigt. Mannen hade vad som enligt polisen är misstänkt utrustning på sig och han har vägrat att uppge sitt namn.

– Det han hade på sig var inte en bomb, den var inte farlig i sig själv. Men det var elektronisk utrustning som skulle kunna användas för att göra en bomb, säger åklagaren Xavier Tarabeux.

Polis och åklagare uppger att mannen förhörs. Stadens borgmästare Jean-Claude Gaudin säger i ett uttalande att en attack avvärjts och att den misstänkte hade "uppenbara terrorintentioner".

I förra veckan knivdödades en man och fyra andra skadades i en attack i Paris, som utredare har beskrivit som "terror-inspirerad". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Per JodeniusSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons