Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Kvinna hittat död i Nacka och över 100 döda i flygkrasch på Kuba. Här följer nattens händelser lokalt och i omvärlden.
Publicerad 19 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län.

Sverige

En död kvinna har hittats i en lägenhet i Nacka utanför Stockholm.

Annons

En förundersökning om grovt brott har inletts, rapporterar Aftonbladet. En person är hämtad till förhör. Polisen larmades till lägenheten vid 18-tiden.

– Inget bekräftar att det rör sig om ett mord, men eftersom det är oklart hur det har gått till gör vi för säkerhets skull en undersökning, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen. (TT)

Världen

Den 17-årige gärningsman som sköt ihjäl nio elever och en lärare på en gymnasieskola i orten Santa Fe, söder om staden Houston, riskerar nu dödsstraff.

Massakern vid gymnasieskolan inleddes vid åttatiden på fredagsmorgonen i orten Santa Fe, Texas, när gärningsmannen öppnade eld inne i en bildsal.

Tio personer dödades. Bland offren finns en utbytesstudent från Pakistan, enligt amerikanska medier. Tio personer skadades, för två av dem uppges läget vara kritiskt. En av de skadade är en polis som sköts i armbågen.

Gärningsmannen, en 17-årig elev vid skolan, var iklädd en trenchcoat och beväpnad med sin pappas hagelgevär och revolver med kaliber 38. Han uppges också ha kastat in tre rörbomber i ett klassrum.

Efteråt har polisen sökt igenom två bostäder och hittat "explosiva föremål", bland dem en Molotovcocktail, uppger delstatens guvernör Greg Abbott enligt Reuters.

Han uppger också att gärningsmannen hade tänkt begå självmord men att han "gav upp" och överlämnade sig till polisen.

På fredagskvällen deltog hundratals människor, många av dem barn, på en minnesstund med tända ljus. Människor bad och sjöng psalmer och många grät, rapporterar Reuters.

Greg Abbott säger att det inte fanns några varningssignaler kring den misstänkte, även om han lade upp en bild på sin Facebooksida med en t-shirt med orden "Född att döda".

Annons

17-åringen beskrivs i amerikanska medier som en tyst tonåring som dansade med sin kyrkogrupp och spelade fotboll.

Ytterligare två "intressanta" personer hörs av polisen. En som "kan ha viss information", en som "reagerat misstänkt". (TT)

Minst elva människor rapporteras ha mist livet i samband med upplopp i ett fängelse i norra Venezuela.

"Ett upplopp har lett till elva dödsfall, varav två är vakter och nio är intagna. 28 skadades under torsdagen", säger Carlos Nieto, ledare för Una Ventana a la Libertad, en organisation som representerar fängelseintagnas rättigheter, i ett uttalande.

Det hela ska ha startat på torsdagen, då intagna uppges ha stulit ett vapen från en av vakterna.

Släktingar till intagna har samlats vid ett bårhus i den närliggande staden Barquisimeto där de döda kropparna identifieras. Flera har skott- eller knivskador.

Närmare 400 personer har dött i venezolanska fängelser sedan 2011, enligt rättighetsgrupper som bevakar situationen. När landet i övrigt är hårt drabbat av en ekonomisk kris går överbefolkade anstalter runt på knappa resurser. (TT)

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons