Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Husvagn totalförstörd i brand utanför Oskarshamn. Polisen utreder misstänkt mordbrand i Växjö.
Kalmar län
Publicerad 30 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

En brand blossade upp öster om sjön Smälten utanför Oskarshamn sent på söndagskvällen.

Räddningstjänst skickades till platsen. Enligt larmet, som inkom vid klockan 22.41, handlade det om en skogsbrand. Men polisen uppgav senare att det inte var så.

Annons

– Det visade sig vara en husvagn som nästan brunnit ner. Ingen person ska ha varit i husvagnen, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisen i region syd.

Räddningstjänsten släckte och bekräftar att ingen person skadats.

– Man har inte varit där på någon vecka. Husvagnen var en askhög, den var totalt nerbränd, säger Johan Sandin, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn.

Man rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Strax efter klockan 01 stoppade polis en 16-årig pojke på moped vid Kvarnholmen i Kalmar. Han misstänktes för rattfylleri och fick lämna prov.

Kronoberg

Klockan 22:35 på söndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand på Diakonicentrum vid Allévägen i Växjö.

Räddningstjänsten släckte branden, men stannade sedan kvar på platsen.

– Det var en mindre brand som släcktes väldigt snabbt, säger Joakim Karlsson vid Värends räddningstjänst.

Enligt räddningstjänsten har ingen skadats i branden.

Annons

Polis var också där. Man upprättar en anmälan om misstänkt mordbrand. Men har inledningsvis inte någon misstänkt för branden.

En man i Ljungby greps för misshandel på söndagskvällen.

– Man misstänker att mannen har slagit sin fru, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Ambulans ska inte ha behövt tillkallas, enligt polisen som fick kännedom om fallet vid klockan 23.30. Mannen, som är i 50-årsåldern, greps sedan klockan 00.18.

Och vid Replösavägen i Ljungby ska en idrottshall ha utsatts för inbrott. En sten har slängts genom ett fönster varpå man tagit sig in, uppger polisen. Det är på måndagsmorgonen oklart om något, och i så fall vad, stulits.

Även på Fritidsvägen i Ljungby ska ett fönster ha krossats på en idrottshall. Polis, som larmades klockan 05.27, skickades till platsen där det ska ha varit inbrott.

Sverige

Flera personer har rånat och knivhotat en man i Göteborg, skriver GT.

– Det är en man som har blivit hotad med kniv av flera gärningspersoner. Det ska vara både män och kvinnor, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till tidningen.

Rånet inträffade vid 23-tiden. Polisen har dragit igång en större sökinsats, men ingen har gripits. (TT)

Annons

Minst tre personer har förts till sjukhus efter ett stort bråk i Gamla stan i Stockholm, skriver Aftonbladet.

– När vi kom fram var det stökigt och ett hundratal personer på plats, de kastade både bord och stolar, säger John Larsson vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Hammarby spelade mot Djurgården i fotbollsallsvenskan i Stockholm under dagen. Polisen utgår från att nattens bråk är "rester från derbyt", säger Larsson.

Ingen är allvarligt skadad, uppger polisen för Expressen.

Förra helgen utbröt ett supporterbråk i Gamla stan i samband med att AIK och IFK Göteborg möttes på Friends arena i Solna. Då skadades sex personer, ingen allvarligt. (TT)

En man blev strax före klockan 02 rånad i stadsdelen Gottsunda i Uppsala, skriver Upsala Nya Tidning.

– Rånaren hade något slags svärd, eller svärdliknande kniv, säger Tor Stens, befäl vid polisregion Mitt, till TT.

Mannen som rånades lämnade ifrån sig kontanter efter hot, men skadades inte. Polisen har sökt efter gärningsmannen med bland annat hundar, men inte kunnat gripa någon. (TT)

Världen

Minst 21 människor har dödats i två bombdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt afghanska hälsodepartementet. Bland offren finns en fotograf från nyhetsbyrån AFP.

Annons

Den första attacken utfördes i morgonrusningen i området Shashdarak, nära en byggnad tillhörande den afghanska säkerhetstjänsten NDS. Gärningsmannen kom på motorcykel och detonerade en sprängladdning som dödade flera personer, enligt inrikesdepartementet. Offren är civila, uppger Kabuls polischef.

Kort efter den första explosionen inträffade en andra i samma område. Enligt polisen ska någon form av sprängladdning ha detonerat i närheten av en grupp journalister som samlats vid morgonens attentatsplats. En fotograf från den franska nyhetsbyrån AFP dödades i explosionen. Ytterligare detaljer är inte kända. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons