Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Under natten arbetade räddningstjänst och polis fortsatt med kemikaliebranden i en industrilokal i Kalmar.
Publicerad 24 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

Vid 05-tiden uppgav man att branden nu är under kontroll och att avspärrningarna hävts. Enligt Kalmar kommun ska man kunna ta sig till jobb och skola utan problem, såvida lokalerna inte ligger inom det avspärrade området.

Annons

Sverige

En kvinna klämdes fast i sin bil vid en trafikolycka på Vikbolandet utanför Norrköping vid 22-tiden på måndagen, skriver Norrköpings Tidningar.

Enligt räddningstjänsten började bilen brinna. Då hämtade personen som slog larm om olyckan en brandsläckare och mer hjälp, och kunde rädda personen i den brinnande bilen.

"Räddningscentralen vill på räddningstjänstens vägnar framföra ett stort tack till inringaren och dess medhjälpare, som gjort medmänsklig insats utöver det vanliga", skriver räddningstjänsten, uppger NT. (TT)

En man i 30-årsåldern sökte på måndagskvällen vård för en misstänkt skottskada på Universitetssjukhuset i Lund, uppger Skånepolisen. Skadeläget är okänt.

– Han har tagit sig in där på egen hand, med eller utan hjälp. Han har misstänkta skottskador, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisregion Syd.

Larmet kom vid 22.30-tiden. Det finns enligt polisen en misstänkt brottsplats i området Berga i Eslöv som undersöks med vapenhund. Ingen har gripits och brottsrubriceringen är ännu inte preciserad. (TT)

Världen

Annons

Ett 20-tal personer omkom när en uppenbarligen anlagd brand härjade en karaokebar i södra Kina, rapporterar statliga medier.

Lokala myndigheter i Qingyuan i provinsen Guangdong räknar till minst 18 döda och en handfull skadade. Polis uppger att branden verkar anlagd.

Katastrofartade bränder är inte ovanliga i Kina, där fusk med brandskydd och nödberedskap är utbrett. (TT)

En vit skåpbil har mejat ner ett antal fotgängare i Toronto i Kanada. Enligt polischefen Peter Yuen är minst 16 människor skadade.

Polisen har gripit den misstänkte föraren. Han har identifierats som en lokal 25-åring utan kända terrorkopplingar.

Mannen hade hyrt den vita skåpbilen, och verkar medvetet ha valt att köra upp på trottoaren i hög fart på ett shoppingstråk med mycket folk vid 13.30-tiden i Toronto.

Minst 25 personer träffades av bilen. Antalet döda uppgår till tio, medan övriga vårdas på sjukhus. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons