Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man med kniv omhändertagen för berusning i Kalmar. Rökutveckling i Nybro-lägenhet.
Publicerad 19 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En man som omhändertogs för berusning på en krog vid Larmtorget i Kalmar under natten till torsdagen ska ha motsatt sig ordningsvakternas ingripande, enligt polisen.

Annons

Mannen, som är född 1970, misstänks nu för våldsamt motstånd.

– Personen hade även kniv på sig och den tog vi i beslag, säger Joakim Andrén, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Händelsen inträffade vid 01.30-tiden.

Tidigt på torsdagsmorgonen kom larm om brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Sveavägen i Nybro.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 05.23 efter att en granne till lägenheten slagit larm om en tjutande brandvarnare. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till adressen.

– Vi kommer till platsen och öppnar dörren och då är det lite rök i lägenheten och vi hittar en person sovandes, säger Charlie Dziobek, yttre befäl på räddningstjänsten i Nybro.

Personen ville inte följa med ambulans.

Orsaken till rökutvecklingen var ett smörpaket på en spis.

Kronoberg

Det är stopp på E4 söder om Markaryd efter en olycka med två lastbilar. Troligtvis fram till lunchtid.

Annons

Larmet om olyckan kom vid 02-tiden på natten till torsdagen. En lastbil ska ha åkt in i en annan bakifrån och händelsen uppges ha inträffat i södergående riktning på E4.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Den ena lastbilen står i höger körfält medan den andra hamnat över mittvajern med lastbil och släp och blockerar framfarten.

– Det är inga personskador utan skador på lastbilarna och last som är utspridd över vägen, säger Juha Luukkonen, insatsledare vid Markaryds räddningstjänst.

Vad är det för last?

– Det är kycklingdelar; kycklingfiléer och annat. Det ligger lite på vägen, men huvuddelen av lasten är kvar i bil och släp.

Sverige

En misstänkt har anhållits för mord, efter vad polisen först såg som en grov misshandel i Ödeshög.

Den misstänkte greps och tre andra personer togs in till förhör efter händelsen i en lägenhet i samhället. Efter midnatt bekräftade Åklagarmyndigheten att en person är anhållen.

– Anhållandet skedde sent på kvällen. Personen är på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel, säger Karin Rosander på Åklagarmyndighetens presstjänst till Aftonbladet.

Enligt tidningens källor hittades en person livlös i lägenheten, medan vittnen såg minst en skadad människa lämna fastigheten. (TT)

Annons

Världen

En svensk har hittats drunknad och en tysk är försvunnen efter att ha badat på Kanarieön Teneriffas västkust.

Larmet gick på onsdagseftermiddagen att den 26-årige svensken och den 51-årige tysken inte kunde ta sig in efter att ha gett sig ut i de stora vågorna, skriver canariajournalen.no och lokala spanska medier.

Tillkallad räddningstjänst, däribland en helikopter, kunde sedan konstatera att svensken förts till land av andra badgäster, men att hans liv inte gick att rädda, skriver lokala myndigheter. Svenska UD kan inte bekräfta dödsfallet.

Sökandet fortsätter efter tysken. (TT)

USA:s flygmyndighet FAA kommer att beordra att omkring 220 flygplansmotorer undersöks efter olyckan på ett Southwest Airlines-plan i tisdags.

Ett trasigt rotorblad ledde till en explosion där ett fönster krossades. En kvinna som var nära att sugas ut ur planet omkom.

Alla rotorblad på motorer av typen CFM56-7B som flugits ett visst antal gånger måste undersökas inom ett halvår, enligt direktivet. Flera flygbolag har redan inlett kontroller. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons