Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Brand i lagerbyggnad i Lessebo kommun. Inbrott i handelsbod i Häradsbäck.
Publicerad 12 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Det började brinna i en lagerbyggnad hos en snickeriverksamhet söder om Skruv i Lessebo kommun på natten till torsdagen.

Annons

Larmet om branden i Hästebäck kom strax efter klockan 03.30. Räddningstjänst, ambulanser och polis är på plats under tidig morgon.

– Det ska ha börjat brinna i en hjullastare och har sedan spritt sig, säger Emir Bajric, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Lokalen där fordonet står är en lagerbyggnad, där det finns tillverkningsmaterial, som är fristående från själva snickeriet. Den är cirka 30 gånger 10 meter stor, enligt räddningstjänsten.

– Branden är begränsad till den byggnaden och det är i nuläget ingen risk att den ska sprida sig till fler byggnader inom området, säger Per Pettersson, räddningschef vid Räddningstjänsten östra Kronoberg, klockan 05.

Då är räddningstjänstpersonal från Skruv, Lessebo, Hovmantorp, Eringsboda, Tingsryd och Kosta på plats.

Det finns inga uppgifter om att personer skadats.

En handelsbod i Häradsbäck öster om Älmhult ska ha utsatts för ett inbrott under natten till torsdagen. Inbrottet skedde vid 02-tiden.

– Man har tagit sig in och skurit upp ett kassaskåp. Det är lite oklart vad man har fått med sig, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Senare visar det sig att bland annat kontanter stulits.

När polis kom till platsen var det ingen kvar där. Ingen är gripen på morgonen.

Annons

Polisen ska göra en anmälan om stöld.

Kalmar län

En natt utan större polisiära händelser i området.

Världen

Storbritanniens premiärminister Theresa May har kallat till ett extrainsatt regeringsmöte på torsdagen för att diskutera hur landet ska reagera på den misstänkta attacken med kemiska vapen i Syrien i helgen.

May har beslutat att kalla ministrarna till London för att "diskutera ett svar på händelserna i Syrien", uppger en talesperson.

Enligt brittiska medier kommer mötet sannolikt att leda till att Storbritannien deltar i en militär insats. Sky News rapporterar att May förväntas fråga sina ministrar om ett godkännande för att Storbritannien ska kunna slå till mot den syriska regimen.

May är redo att ge klartecken till detta utan att fråga parlamentet har BBC rapporterat, med hänvisning till insatta källor.

Tidningen The Daily Telegraph skriver att May har beordrat brittiska ubåtar till områden där det går att skjuta robotar som når till Syrien. (TT)

En tysk medborgare har kidnappats i västra Niger, enligt landets riksåklagare Cheibou Samna.

Annons

Kidnappningen utfördes av beväpnade män på motorcyklar omkring 2,5 mil söder om staden Inates, enligt Samna. Den kidnappade mannen är hjälparbetare.

Tysklands utrikesdepartement har inte kommenterat uppgifterna om kidnappningen.

Jihadistgrupper, vissa kopplade till terrorrörelserna al-Qaida och IS, har vid upprepade tillfällen angripit både militära och civila mål på gränsen mellan Mali och Niger.

En rad västländer har tusentals soldater stationerade i Sahel-regionen, det område som sträcker sig från Senegal vid Västafrikas kust och österut över Mauretanien, Mali, Burkina Faso, Niger och Tchad. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons