Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man konstaterat avliden vid helgens Mönsterås-brand. Förare smet från polisen i Växjö.
Publicerad 10 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

I helgen brann en villa utanför Mönsterås ner till grunden. Under måndagen genomfördes en teknisk undersökning som visar att en man omkommit, rapporterar SR P4 Kalmar.

Annons

När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt. Det fanns då misstankar om att en person befunnit sig i villan och nu har kvarlevor av den man som bodde i huset hittats.

Den omkomne mannen var 75 år. (TT)

Kronoberg

Vid midnatt mot tisdagen skulle polis kontrollera en bilförare i Växjö. Men det ville inte föraren.

Polis åkte efter föraren som sedan lämnade bilen vid Norregårdskolan.

– Föraren sprang och honom hittade vi aldrig, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Polisen sökte med hund utan resultat.

Sverige

Polisen har spärrat av en plats i södra Åhus där en kvinna hittats avliden under natten till tisdagen. Den avlidna kvinnan är i 30-årsåldern och polisen misstänker att hon mördats.

Polisen började arbeta med fallet klockan 01.15. Från platsen där hon hittades togs en 29-årig man in till förhör. Han greps under natten och anhölls klockan 05.46.

Annons

Mannen är misstänkt för mord.

Fotograf vid avspärrningarna uppger att flera patruller var där under natten och att man sökte med hund i området. Ambulans ska också ha varit på plats, men har åkt därifrån utan blåljus påslagna.

Polisens tekniker har också varit på platsen och deltagit i utredningsarbetet.

En man har gripits misstänkt för att ha slagit en annan man i huvudet med ett järnrör vid en cykelbana i Varberg.

Polis och ambulans ryckte ut sedan vittnen på måndagskvällen slagit larm om vad de sett.

Den skadade låg kvar på platsen, och fördes till sjukhus med ambulans. Hans tillstånd är inte känt, enligt polisen.

Polisen hittade järnröret på platsen och sökte efter en misstänkt gärningsman i området bland annat med hund. En stund senare kunde en misstänkt gärningsman gripas i en bostad. Händelsen rubriceras som grov misshandel. (TT)

Världen

USA vill se en omröstning i FN:s säkerhetsråd under tisdagen om en utredning kring ansvaret för misstänkt användning av kemiska vapen i kriget i Syrien.

Någon formell begäran har dock inte lagts fram.

Annons

Ryssland motsätter sig det amerikanska förslaget och kommer sannolikt att lägga in sitt veto vid en eventuell omröstning.

USA har pekat ut Ryssland, tillsammans med Iran och den syriske presidenten Bashar al-Assads regim, som ansvarigt för ett angrepp i syriska Douma i helgen. Både Ryssland och Syrien har förnekat att kemiska vapen har använts. (TT)

Borgmästaren i en stad i norra Burkina Faso har skjutits ihjäl av en oidentifierad grupp beväpnade personer, uppger säkerhetskällor för nyhetsbyrån AFP.

Attacken där Hamidou Koundaba dödades skedde nära gränsen till Mali. Jihadister har stått bakom 80 dåd i området sedan 2015, bland annat har lokala ledare kidnappats. Under tre år har 133 människor dödats.

Landets president Roch Marc Christian Kaboré twittrar att han fördömer mordet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons