Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kalmar län.
I Vetlanda greps en man och en kvinna för mordförsök på en man.
Publicerad 7 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

Vid 04-tiden fick polisen in samtal om ett grövre brott i Vetlanda. I en bostad ska en man i 35-årsåldern blivit allvarligt skadad med någon form av stickvapen. I anslutning till platsen ska en man i 25-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern gripits, som misstänkta för försök till mord.

Annons

Sverige

En man räddades av sina grannar sedan hans villa börjat brinna i Höllviken i Vellinge kommun, skriver polisen på sin hemsida. De lyckades få ut mannen ur den brinnande byggnaden och han fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador.

Larmet om branden kom vid 23-tiden. Enligt en initial bedömning har branden startat i en soffa.

Även en katt som tillhör mannen har räddats ur huset och har transporterats till ett djursjukhus för vård, enligt polisen. (TT)

Nästa vecka kan tusentals personer få försenade försändelser från Kina, som legat på postterminaler i snart en månad på grund av dataproblem i samband med nya avgifter. Detta enligt Peter Hesslin, terminalchef för Postnord, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Från och med den 1 mars beläggs alla varor i postförsändelser som anländer direkt till Sverige från länder utanför EU:s tullunion med moms och eventuell tull.

– Vi har haft en del utmaningar kopplat de första veckorna när vi började administrera momsen. Vi har identifierat de problemen och kommer att vara i kapp i slutet på nästa vecka, senast, säger Hesslin till Ekot. (TT)

Världen

Annons

En FN-soldat har blivit skjuten i norra Mali på fredagen och avled på väg till sjukhus,

"I dag klockan 19 öppnade två icke identifierade beväpnade män eld mot ett Minusma-fordon i staden Gao", skriver FN-insatsen Minusma i ett uttalande.

Attacken kom bara en dag efter att två FN-soldater dödades och tio andra skadades i en granatattack mot deras bas i Aguelhok i landets nordvästra delar.

Den avlidne är inte svensk, uppger Försvarsmakten. (TT)

Minst 40 civila dödades i flyganfallen mot rebellfästet Douma i östra Ghouta i Syrien under fredagen.

Enligt den oppositionella organisationen Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, träffade dussintals flyganfall olika delar av Douma.

Dussintals människor uppges också ha skadats. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons