Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kalmar län.
Publicerad 6 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En bil som jagades av polisen på Södermalm i Stockholm sent på torsdagskvällen krockade med två andra bilar innan den till slut stannade.

Annons

Polisen grep bilens förare, och har hållit förhör med ytterligare personer som fanns i bilen, enligt tidningen.

Chauffören är misstänkt för vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik.

Polisen säger till Expressen att två personer är skadade och förda till sjukhus med oklart skadeläge. (TT)

En äldre man har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Arvika.

Räddningstjänsten larmades om branden i ett flerfamiljshus vid 04-tiden. Inne i lägenheten befann sig mannen, som fick hjälpas ut och föras till sjukhus med okända skador.

Övriga boende i huset ska ej ha behövt evakueras, enligt lokala medier.

Polisen uppger att man inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Världen

Två FN-soldater har dödats i en attack mot FN-basen i Aguelhok i nordvästra Mali, uppger FN-insatsen Minusma i ett uttalande. Tio personer skadades, vissa allvarligt.

Annons

Basen attackerades klockan 18.45 lokal tid med granatkastare. Lägrets säkerhet stärktes omedelbart och nödvändiga evakueringar gjordes, enligt Minusma.

– Vi har inte fått några rapporter om att svensk personal är inblandad, och vi har goda rapportsvägar när sådana här saker händer, säger Magnus Jirlind, vakthavande kommunikatör vid Försvarsmakten. (TT)

En domstol i tyska Halle har dömt en kvinna till nio och ett halvt års fängelse för de 14 respektive tio år gamla morden på sina två spädbarn, uppger en domstolskälla.

Den i dag 46-åriga kvinnan anklagades för att ha dödat det första barnet 2004 efter att ha dolt graviditeten och fött flickan i badkaret, rapporterar tidningen Mitteldeutschland Zeitung. Det andra barnet, en pojke, föddes fyra år senare och mördades på samma sätt. Därefter förvarade kvinnan de döda barnen i frysen i sin lägenhet. Morden upptäcktes i januari i år när kvinnans partner slog larm.

Kvinnan har erkänt anklagelserna och förklarat sitt agerande med att hon var utarbetad. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons