Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand utanför Berga och viltolycka norr om Målilla.
Publicerad 1 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Vid 22-tiden på påskaftonskvällen kom larm om en brinnande bil vid väg 34/37 i Gösebo norr om Berga.

Annons

– Den har stått på en parkeringsficka sedan en månad tillbaka, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region syd.

Bilen, en Renault, blev helt utbränd.

– Ikväll var det dags tydligen. Någon har förmodligen tänt på bilen, säger Anders Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Ingen person ska ha skadats vid händelsen.

Sent på påskaftonskvällen ska en personbil ha åkt av väg 23/34 strax norr om Målilla.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 23.40. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

– Han har väjt för något djur den här mannen och lyckats hamna i diket. Bilen ligger på sidan, säger Leif Wigren Eriksson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Hultsfred.

Ambulanspersonal tog hand om mannen på plats. Han ska inte ha behövt föras till sjukhus.

Trafikverket satte prognosen för arbetet till klockan 01.

Kronoberg

Annons

En man i 40-årsåldern greps av polis i Älmhult strax efter midnatt.

Två män ska ha börjat bråka om något, enligt polisen som uppger att den ene fick ta emot mer än den andre.

Bråket skedde utomhus och männen uppges känna varandra. Ingen av dem ska ha behövt föras till sjukhus.

Sverige

En 39-årig kvinna har omkommit i en trafikolycka på E16 norr om Borlänge under kvällen, skriver Aftonbladet. Förutom kvinnan satt en man i 30-årsåldern i bilen.

– Båda fördes till sjukhus med ambulans. Kvinnan avled, men mannen klarade sig med lindriga skador, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.

Bilen körde av vägen, genom ett vajerräcke och in i ett viltstängsel. Bilen klipptes upp för att föraren skulle kunna tas ut. (TT)

En ung man blev under kvällen bortförd till ett kalkbrott utanför Örebro där han rånades och misshandlades, rapporterar flera medier.

– Gärningsmännen hotade honom med kniv och tvingade med sig honom till ett kalkbrott där de sedan rånade honom på värdesaker och kontanter, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen, till Nerikes Allehanda.

Mannen är lindrigt skadad. Händelsen rubriceras som rån, misshandel och olaga frihetsberövande. (TT)

Annons

Världen

Över 1 100 personer har gripits i Etiopien efter undantagstillståndet som följde på premiärminister Hailemariam Desalegns plötsliga avgång förra månaden, rapporterar det statskontrollerade etermediebolaget Fana.

Till efterträdare har utsetts Abiye Ahmed som också företräder det totalt dominerande partiet EPRDF. Han är den förste partiledaren som tillhör den marginaliserade och upproriska folkgruppen oromo. Den 42-årige Abiye Ahmed svärs in nästa vecka.

De som gripits för att ha brutit mot undantagstillståndet anklagas bland annat för att ha dödat civila och medlemmar i säkerhetsstyrkor, stuckit hus och finansiella institutioner i brand och blockerat vägar. (TT)

Fem poliser har gripits misstänkta för att vara ansvariga för den katastrofala branden vid en polisstation i Venezuela.

Tumult uppstod när det började brinna under ett upplopp vid den överfulla arresten i norra Venezuela i veckan. 68 personer omkom i branden.

Uppgifterna om att fem poliser misstänks vara ansvariga för katastrofen kommer från riksåklagaren Tarek William Saab, som inte går in på några detaljer. Vittnen har talat om att det utbröt skottlossning mellan polis och fångar och en änka har anklagat polisen för att ha hällt ut bensin vilket fått branden att sprida sig mellan de trånga cellerna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons