Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kalmar län.
Publicerad 27 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

Två lastbilar var inblandade i en olycka på E4 strax norr om Huskvarna sent på måndagskvällen.

Annons

– Det är en lastbil med släp som har vält över södergående körbana i riktning mot Jönköping. När den hade vält var det en annan lastbil som har kört in i den lastbilen, säger Göran Melin, biträdande räddningschef på Räddningstjänsten i Jönköping.

Två personer är förda till sjukhus med okända skador.

Trafiken söderut leds om under natten, då vägen är avstängd och beräknas kunna öppna under morgonen. (TT)

Sverige

En person har förts till sjukhus efter en trafikolycka i Malmö. Två personbilar var inblandade i olyckan, skriver Sydsvenskan.

– Den ena bilen tros vara vållande och från den har polispatrullen tagit luftkuddarna i beslag, för att kunna styrka vem som suttit var i bilen, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral, till tidningen.

Båda bilarna är kraftigt demolerade och bärgas från platsen. En hund som fanns i en av bilarna har omhändertagits. (TT)

Världen

Annons

Den amerikanska delstaten Arizonas guvernör drar in taxiföretaget Ubers tillstånd för att testa självkörande bilar ute i trafiken.

Uber stoppade nyligen självmant alla sina tester efter att en kvinna blivit ihjälkörd av en av företagets bilar i staden Tempe.

Bilen, av modellen Volvo XC90, var i självkörande läge med chauffören sittande i förarsätet när kvinnan kördes på. USA:s transportmyndighet utreder olyckan. (TT)

En besättningsman på båten SHK/Scallywag i Ocean Race saknades på måndagskvällen efter att ha fallit överbord cirka 1 400 sjömil väster om Kap Horn.

John Fisher från Storbritannien bar överlevnadsdräkt när han föll i det niogradiga vattnet. Vinden i sökområdet är kraftig och vädret väntas försämras de kommande timmarna.

På grund av vindstyrkan är det inte aktuellt att omdirigera någon av de övriga sex båtarna i tävlingen för hjälpa till att söka efter Fisher men ett fartyg 400 sjömil bort har omdirigerats till området.

Ocean Race är en kappsegling runt jorden. Båtarna är ute på den sjunde etappen mellan Auckland, Nya Zeeland, och Itajaí, Brasilien. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons