Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kalmar län.
Publicerad 17 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Två singelolyckor inträffade under natten i länet. Vid 00.30-tiden ska en personbil fått sladd och kört in i ett vägräcke i höjd med Sågkvarn utanför Kristdala. En person fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Annons

Ett par timmar senare, vid 03-tiden, körde en personbil ned i ett dike vid Norra Brinkabo utanför Emmaboda. Ingen person ska dock ha behövt föras iväg till sjukhus.

Vid samma tid kallades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus på Storgatan i centrala Kalmar efter larm om att det luktade bränt. Det visade sig vara en torrkokning och ingen person kom till skada vid händelsen.

Sverige

Polisens fjällräddare har undsatt en man i 30-årsåldern som under dagen hade kört fast med sin skoter uppe på Naankitunturi söder om Vittangi i Kiruna kommun.

Mannen var väldigt kall och frusen men hade inga fysiska skador när han räddades, uppger RLC-befäl Mats Andersson vid polisen i region Nord.

Han hade anmälts försvunnen vid 16-tiden då han inte kommit tillbaka sedan han åkt ut vid 13-tiden, ensam med sin skoter. Fjällräddare hittade mannen vid klockan 00.20.

Han hade kört fast med sin skoter och inte kunnat komma loss själv, dessutom var det mycket dålig mobiltäckning så han kunde själv inte ringa efter hjälp. (TT)

En person har skadats i ett bråk utanför en restaurang på Södermalm i centrala Stockholm, rapporterar Expressen.

– Flera gärningsmän har varit inblandade i bråket och en person har blivit skuren, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till tidningen.

Ingen har gripits och det är oklart vilka skador personen fått. Larmet kom vid 02.30-tiden. (TT)

Annons

Världen

Mexikos inrikesminister säger att han ser varningssignaler om att kriminella gäng som handlar med droger försöker påverka kommande val. I juli ska mexikanerna välja ny president och ledamöter till kongressen.

– VI har sett flera hänsynslösa försök att pressa kandidater för att de ska stödja gängen, säger Alfonso Navarrete.

Två kandidater till delstatsparlamentet dödades i februari i en stad i Guerrero. (TT)

En ingenjör vid företaget som byggde den kollapsade gångbron i Miami i USA informerade myndigheterna om sprickor före olyckan, rapporterar CNN.

Ingenjören lämnade ett röstmeddelande, två dagar före kollapsen, till en tjänsteman på Floridas transportmyndighet om att det hade observerats sprickor på den norra delen av bron.

Tjänstemannen var inte på kontoret och hörde inte meddelandet förrän dagen efter olyckan där sex människor omkom. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons