Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kalmar län.
Publicerad 19 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

Strax före klockan 03 på måndagen fick räddningstjänsten rycka ut till väg 504 utanför Torsås, med anledning av att en personbil börjat brinna.

Annons

Vad som orsakade branden är okänt, det finns inga uppgifter om några personskador.

Två unga män togs av polis sedan de ska ha stulits cyklar i ett bostadsområde i Växjö. Vid 02-tiden fick polisen samtal om fyra personer som såg ut att försöka ta en cykel och en patrull skickades ut. Senare ska man ha kommit ikapp två män på cykel, båda i 20-årsåldern. Männen fick följa med polisen till stationen för förhör och misstänkt för stöld.

Sverige

En sprängladdning detonerade vid midnatt i anslutning till en bostad i Staffanstorp i Skåne.

I bostaden bor en person som arbetar inom räddningstjänsten, uppger räddningstjänstens yttre befäl Bo Nilsson för SVT Skåne.

– Jag kan bekräfta att det är en av mina kollegor som bor i bostaden. På nyårsafton exploderade hans bil, men jag känner inte till någon hotbild mot honom. Stödfunktioner har satts in och vi ser mycket allvarligt på händelsen, säger Bo Nilsson till SVT.

Mannen som arbetar inom räddningstjänsten befann sig inte själv i bostaden.

Ingen person har skadats, och de materiella skadorna är inte så stora, enligt polisen. Platsen har spärrats av för en undersökning av bombtekniker och kriminaltekniker. (TT)

En ladugård har brunnit i Säve i Göteborg, uppger Räddningstjänsten Storgöteborg.

Annons

Larmet kom vid klockan 01. När räddningstjänsten kom fram visade det sig att det var en fullt utvecklad brand i en ladugård. Räddningstjänsten inriktade sig då på att skydda intilliggande byggnader.

Som mest var det personal från fyra brandstationer med cirka 30 brandmän och två ledningsenheter på plats.

Det finns inga rapporter om skadade personer. Räddningstjänsten beräknas vara kvar på platsen resten av natten. (TT)

Världen

Den mexikanska delstaten Oaxaca begär federal nödhjälp efter helgens kraftiga jordskalv.

Det finns inga rapporter om dödsoffer men minst 1 000 hem förstördes och det råder brist på mat, tak över huvudet och sjukvård. 13 människor omkom när en helikopter som utvärderade skadorna kraschade.

Skalvet hade en magnitud på 7,2 och dess centrum var omkring fyra mil nordost om samhället Pinotepa de Don Luis – 40 mil söder om landets huvudstad. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons