Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man till sjukhus efter misshandel i Kalmar. Misstänkt drograttfylleri i Ljungby.
Publicerad 27 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Strax efter klockan 01 på natten till lördagen skickades polis till ett uteställe vid Södra vägen i Kalmar där ordningsvakter upptäckt att en man blivit misshandlad. Den skadade mannen ska ha blivit slagen och sparkad av flera personer, uppger polisen.

Annons

Han fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

Och vid klockan 04.40 åkte polis till en restaurang på Trädgårdsgatan i Kalmar där en 22-årig man uppges har blivit skallad av en okänd person som sedan stuckit från platsen. Polisen har gjort en anmälan om misshandel.

Kronoberg

Vid klockan 02.25 på natten till lördagen stoppade polis en misstänkt drogpåverkad man som körde bil i Ljungby. Mannen, som är i 45-årsåldern, togs med för provtagning och misstänks vid sidan om drograttfylleri även för narkotikabrott samt grov olovlig körning.

Sverige

Ett galet sekunddrama var på väg att hindra Sveriges semifinalbragd.

Men handbollslandslaget reste sig och slog Danmark med 35–34 efter förlängning. Nu väntar EM-final mot Spanien på söndag.

– Helt fantastiskt, vilken jävla lagmoral, säger Mattias Zachrisson till TV3. (TT)

En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för mordbrand, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen misstänks ha tänt på kläder i sitt hem i ett flerfamiljshus i Hagfors. Elden spred sig och larmet om branden kom vid halv niotiden på fredagskvällen.

Annons

Lägenheten fick främst rökskador och det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i branden.

Mannen greps och anhölls senare. (TT)

Två personer har rånats och misshandlats grovt på en nattklubb i centrala Göteborg i natt, skriver Göteborgs-Posten.

Polisen larmades till platsen strax före klockan fyra.

– Två gärningsmän hade helt oprovocerat misshandlat och knivhuggit två personer. En person blev tvingad till att ta ut pengar och den andra blev knivhuggen i benet och förlorade mycket blod, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till tidningen.

En kniv har hittats vid platsen. (TT)

Världen

Tre babianer är fortfarande på rymmen sedan ett 50-tal apor rymde från en inhägnad på en djurpark i Paris på fredagen.

Besökarna fick lov att evakueras medan djurskötarna försökte att återställa ordningen.

Samtliga apor har fångats in, förutom "en äldre hona, en ung hona och en unge", säger Sophie Ferreira-Le Morvan vid Muséum national d'Histoire naturelle.

Annons

Rymlingarna finns kvar inne på djurparkens område och är "under bevakning". Anläggningen kommer inte att öppna igen för allmänheten innan djuren fångats in, enligt Ferreira-Le Morvan.

Ett 60-tal brandmän, 20 poliser och samtliga anställda hjälpte till att fånga in babianerna, sedan en djurskötare upptäckte att de tagit sig in ett av personalens utrymmen på fredagsmorgonen.

Inget av djuren ska ha tagit sig ut till besökarna och evakueringen av zoot skedde som en säkerhetsåtgärd, enligt ett uttalande från djurparken. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons