Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Singelolycka väster om Ålem. Två gripna efter explosion vid polisstation i Malmö.
Publicerad 18 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En singelolycka med personbil inträffade vid Helgesbo väster om Ålem på torsdagsmorgonen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen på väg 603 klockan 05.35. Bilen ska ha legat i diket på södra sidan om vägen vid Helgesbo.

Annons

Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen.

Trafikverket uppger att det är begränsad framkomlighet på platsen och satte prognosen för arbetet till klockan 07.

Sverige

Detonationen vid polisstationen i Rosengård i Malmö är "fullständigt oacceptabel", säger Carina Persson, regionpolischef i Syd. Två män har gripits misstänkta för inblandning i angreppet. De anhölls senare och polisen har gått in i stabsläge för att kunna använda alla tillgängliga resurser i regionen.

Explosionen skedde vid 21-tiden på onsdagskvällen. Ingen person skadades, men bilar som tillhör poliser har skadats och polishuset har fått splitterskador. (TT)

Världen

Flygtrafiken slog nytt rekord globalt förra året, enligt Internationella luftfartsorganisationen (ICAO). Strax över fyra miljarder passagerare tog flyget under 2017, vilket är cirka 7 procent fler än året före.

Lågprisbolag står för en allt större del av flygtrafiken, i fjol omkring 30 procent.

Tidigare i januari har två studier visat att 2017 även var det säkraste året för civil flygtrafik sedan kraschstatistik började samlas in 1946. (TT)

Japans premiärminister Shinzo Abe och Australiens premiärminister Malcolm Turnbull har besökt en militär anläggning utanför Tokyo samtidigt som länderna förbereder ett avtal om ett försvarssamarbete.

Annons

Avtalet kommer att göra Australien till Japans närmaste militära partner efter USA. Enligt uppgift kommer uppgörelsen att tillåta japanska militärövningar utanför Darwin, en stad i norra Australien som Japan bombade under andra världskriget.

Bakgrunden till det nya samarbetet är spänningarna i regionen, där diktaturen Nordkorea trots sanktioner fortsätter utveckla sitt kärnvapenprogram. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons