Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man gripen för misshandel i Algutsrum. Villabrand i Virserum.
Publicerad 10 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Sent på lördagskvällen skickades polis till en fest i Algutsrum.

Annons

Det ska ha uppstått ett bråk på platsen och en man uppges ha blivit slagen av en annan man. Polis har gripit mannen som nu misstänks för misshandel och olaga hot. Han är i 40-årsåldern.

Den slagne mannen ska inte ha behövt föras till sjukhus, enligt polisen som larmades om händelsen klockan 22.33.

På natten till söndagen kom larm om en brand i en villa i Misterhult utanför Virserum.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 01.31. Räddningstjänst åkte till platsen.

Det ska ha blivit en mindre brand i ett rum i villan, men de boende kunde släcka själva, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Vid klockan 02.15 ska det fortfarande vara rök huset. Räddningstjänsten är kvar och kontrollerar.

Ingen person ska ha behövt föras till sjukhus.

Kronoberg

Under natten till söndagen ska två fall av skadegörelse ha skett i Växjö. Strax före klockan 03 åkte polis till Norra Esplanaden där någon ska ha krossat ett fönster på en port genom att slänga en cykel mot fönstret.

En dryg timme senare gjordes en till anmälan om skadegörelse på samma gata. Då ska en annan port ha förstörts.

Annons

Ingen person är misstänkt på söndagsmorgonen, men en person ska ha setts på den första platsen, enligt uppgift till polisen.

Vid klockan 01.53 åkte polis till Kungsgatan i Växjö där en man uppges ha armbågat en ordningsvakt i ansiktet. Det ska ha skett när flera personer skulle avvisas från ett utestället, uppger polisen.

Mannen, en 23-åring, misstänks för våld mot tjänsteman.

Ett byggföretag på Vislandavägen utanför Ljungby ska ha haft inbrott under natten till söndagen.

Det var vid klockan 04.37 som inbrottslarmet gick hos företaget. Väktare var först på plats. Sedan polis.

– Ett antal fönster är sönderslagna och man har varit inne i lokalen. Det finns saker som är tillgripna på kontoret, men vad är oklart, säger Henrik Johansson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Sverige

Tre personer har anhållits misstänka för brandattacken mot synagogan i Göteborg på lördagskvällen.

– De anhållna är misstänkta för försök till mordbrand, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Samtidigt höjs säkerheten kring synagogor i Stockholm efter brandattentatet mot Judiska församlingen i Göteborg.

Annons

I Malmö är säkerheten förhöjd sedan tidigare. (TT)

En man med pistol greps vid midnatt vid Vasaplatsen i Göteborg.

– Vi fick larm om ett bråk och en man springer därifrån. Vi får tag i honom och han har ett vapen på sig, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Mannen är misstänkt för vapenbrott. Den som larmade polis uppgav att han misshandlats av mannen. (TT)

Världen

En man har omkommit i en klättringsolycka på Greklands högsta berg Olympos. Ytterligare en person har fått lättare skador.

Olyckan inträffade på omkring 2 000 meters höjd när männen var på väg upp mot ett skydd och föll ned i en ravin. Enligt räddningstjänsten var leden täckt av isig snö till följd av låga temperaturer.

Den 26-årige grek som omkom föll 200 meter. (TT)

Brandmännen i den amerikanska delstaten Kalifornien gjorde vissa framsteg under lördagen. Evakueringar i områden kring Santa Barbara och Ventura behövde aldrig genomföras – men ingen av de sex löpeldarna är ännu under kontroll.

– Vi är långt ifrån att kunna blåsa faran över när det gäller någon av dem, sade Ken Pimlott, chef för den kaliforniska myndigheten för skogs- och brandskydd, under en presskonferens i Ventura.

Den torra Santa Ana-vinden väntas ta ny fart under söndagen med hastigheter uppemot 89 km/h, enligt National Weather Service. Kaliforniens guvernör Jerry Brown beskriver skogs- och markbränder, orsakade av klimatförändringarna, som ett nytt normaltillstånd i delstaten. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons