Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Singelolycka på E22 på söndagsmorgonen. Man anhållen för Ankarsrumsbrand.
Grovt rattfylleri i Alvesta kommun.
Publicerad 3 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En personbil uppges vara inblandad i en singelolycka på E22 i höjd med Mörtfors tidigt på söndagsmorgonen.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 05.46. Polis åkte till platsen. Trafikverket satte prognosen för arbetet till klockan 07.

En man har anhållits i samband med branden i Ankarsrum under natten till lördagen, skriver Sveriges Radio P4 Kalmar.

Föreningslokalen som drabbades av branden var övertänd och gick inte att rädda. Mannen greps efter att polisen spårat med hund i området. Han misstänks för mordbrand alternativt skadegörelse.

Enligt räddningstjänsten har 16–17 bränder fler än vanligt rasat i området, flera kan vara anlagda. Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks inledningsvis bara för den senaste branden, enligt P4. (TT)

Och vid 02-tiden gick ett larm hos en biograf på Södra vägen i Kalmar. När polis kom till platsen fann man ett krossat fönster och inne i lokalen en 25-årig man som greps. Han misstänks nu för försök till stöld och narkotikabrott.

Kronoberg

En man i 20-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri på lördagskvällen. Det var vid 22-tiden som mannen stoppades av polis på Alvestavägen i Hjortsberga.

– Ett vittne har legat efter och sett att bilen vinglar kraftigt så man ringer polisen, säger Emir Bajric, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Även passageraren, en man i samma i ålder, ska ha varit kraftigt berusad.

– Föraren blåser över två promille och är numera gripen. Passageraren fick också följa med för tillnyktring, säger Bajric.

Annons

Sverige

En man i 25-årsåldern har skottskadats i benet i Rågsved i södra Stockholm. Den skadade har förts till sjukhus.

– Det var en som blev skjuten. Han är träffad men inte allvarligt skadad, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Polisen larmades till skottlossningen vid ett kolonilottsområde i centrala Rågsved klockan 23.42.

Ingen är gripen i samband med händelsen. Platsen undersöks under natten av polisens tekniker. (TT)

Världen

Oppositionskandidaten Salvador Nasralla vill att valet i Honduras tas om, efter att rösterna från valet förra helgen fortfarande inte räknats klart.

Samtidigt rapporteras det om fler dödsoffer i våldet efter presidentvalet.

– Jag har bett om att valet ska tas om, men bara valet till presidentposten, detta för att lösa krisen som Honduras nu genomgår, säger Nasralla. (TT)

Representanter från Venezuelas socialistiska regering och landets opposition lyckades inte komma överens under förhandlingarna i Dominikanska republiken. Parterna har beslutat att mötas igen om två veckor.

Parterna träffades för första gången i helgen, sedan de regimkritiska protesterna i Venezuela eskalerade för några månader sedan, i hopp om att förhandla fram en lösning på landets ekonomiska och politiska kris. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons